U šest mjeseci 6,5 milijuna dolazaka i 26 milijuna noćenja

In Iz zemlje
Cappelli

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je u Funtani kraj Poreča izrazio zadovoljstvo dosadašnjim turističkim rezultatima – u prvom je polugodištu ostvareno oko 6,5 milijuna dolazaka i 26 milijuna noćenja, a ustvrdio je i kako je buking sukladan očekivanjima.

“Imamo prvo prolazno vrijeme nakon prvih šest mjeseci, a što smo predviđali to smo i ostvarili. Uz male disbalanse u svibnju zbog vremenskih nepogoda, sve je drugo po planu. U ovom trenutku imamo ostvarenih oko 26 milijuna noćenja i oko 6,5 milijuna dolazaka turista. Dakle, sve je po planu, kako u Istri tako i u ostalim dijelovima Jadrana”, rekao je Cappelli novinarima na marginama stručnog skupa “Investicijski potencijal turističkog zemljišta”.

Prema prošlogodišnjoj statistici Hrvatske turističke zajednice, Hrvatsku je u prvih šest mjeseci 2018. godine posjetilo 6,4 milijuna turista, koji su ostvarili 25,4 milijuna noćenja.

Ministar je također kazao kako je iznimno važno da u prvom polugodištu ove godine njemački turisti nisu u minusu, kao što se neko vrijeme predviđalo da će biti, kao ni britanski gosti.

Ocijenio je kako sve ide kako je i planirano te kao se računa s porastima fizičkih turističkih pokazatelja u ovoj godini od oko dva do tri posto.

Ministar Cappelli u Funtani sudjeluje na skupu o investicijskim potencijalima turističkog zemljišta, na kojemu je predstavljen i nacrt prijedloga zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu, koji se nalazi u javnoj raspravi.

Ministar je prije toga bio i na svečanom otvaranju gradske plaže Materada – uvala Srgulje, za uređenje koje je grad Poreč od Ministarstva turizma dobio gotovo pola milijuna kuna kroz natječaj za sredstva iz Fonda za razvoj turizma, dok je dodatnih 1,5 milijuna kuna uložila Turistička zajednica grada Poreča.

Uređenje je obuhvatilo obalni dio koji se proteže između naselja Špadići i Materada u dužini od 400 metara, odnosno 2.834 metara kvadratnih, nakon čega će ova plaža postati i najveća plaža koju će grad Poreč ove godine urediti i obnoviti. Radovi su obuhvatili sanaciju postojećeg sunčališta od betona, postavljen je novi završni pokrov, preuređen sanitarni čvor, itd.

U samom projektu se posebno vodilo računa o osobama s invaliditetom pa je tako izrađen pristup moru za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, za njih je prilagođena jedna od novouređenih svlačionica, a na plaži će se ugraditi i taktilne površine za osobe s invaliditetom i slabim vidom.

Inače, Grad Poreč u protekle je četiri godine uložio gotovo 20 milijuna kuna u uređenje gradskih plaža. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design