Uskoro 4. Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože

In Konferencije / savjetovanja
kozari

Budučnost kožarsko-prerađivačke industrije — modeli razvoja
31. svibnja 2017. u Čakovcu u hotelu Park

Udruženje kožarsko-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore priprema 4. Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože, s ovogodišnjom temom Budučnost kožarsko-preradivačke industrije — modeli razvoja, koji bi se trebao održati 31. svibnja 2017. u Čakovcu u hotelu Park u 10:00 sati.

Veliki uspjesi prva tri regionalnoga skupa (2013., s temom Stanje i perspektive kožarsko-prerađivačke industrije te 2015. Obrazovanje stručnih kadrova za područje proizvodnje kože, obuče i galanterije, 2016. Kreativnost, inovacije i nove tehnologije) ohrabrilo nas je u nastojanju da ove skupove pretvorimo u tradicionalni susret kožara i obučara.

U izboru teme četvrtoga skupa vodili smo računa da upravo na području modela razvoja proizvodnih procesa i lanaca vrijednosti u cijeloj industriji imamo zajedničke probleme, ali i iskustva koja bismo željeli podijeliti i ujedno razmotriti mogučnosti unapređenja i suradnje.

Očekujemo da bi na skupu, uz zemlju domaćina, sudjelovale i zemlje u okruženju, te bi pozvali i predstavnike kožarskog klastera Igualada iz Barcelone

Republika Hrvatska je članica EU, stoga sve međunarodne inicijative treba usmjeravati na druge članice EU, osobito u industrijama koje su komplementarne i koje posluju u istom okruženju.

Prijedlog sadržaja četvrtog Medunarodnog skupa obučara i kožara:

  1. Tržište rada u području proizvodnje kože, obuče i galanterije u svakoj zemlji
    Predstavnici iz svake zemlje sudionici predstavili bi trenutnu situaciju na tržištu rada u svojoj zemlji (analiza broja zaposlenih u ovim djelatnostima, kvalifikacijska struktura, analiza životne dobi zaposlenih, spolna struktura, najznačajnije tvrtke)
  2. Inovacije, nove tehnologije i prijedlozi za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa
    Potreban je tehnološki napredak u proizvodnji obuče jer je to zasigurno jedna od najmanje automatiziranih industrija.

Cilj je da proizvođači opreme, predstave svoju najnoviju tehnologiju a stručnjaci iz industrije nove modele u organizaciji poslovanja.

U sklopu sajma organizirali bi izložbeno mjesto na kojem će se predstaviti radovi učenika srednjih škola i studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Predviđamo da će na konferenciji biti prisutno oko 100 osoba, od toga 90 osoba iz kožarsko-prerađivačke industrije RH, te oko 10 predstavnika ove industrije iz drugih zemalja. Kožarsko-preradivačka industrija u posljednjih 5 godina bilježi konstantan rast, te pozitivne trendove u svim segmentima poslovanja.

Ovaj Međunarodni skup od velike je važnosti za članice Udruženja kožarsko-prerađivačke industrije odnosno za njihove poslovne planove i budućnost jer tvrtke mogu na jednom mjestu vidjeti najnovije tehnologije i trendove te se povezati sa tvrtkama iz drugih zemalja. Obzirom da je više od 75% kožarsko-preradivačke industrije koncentrirano u Varaždinskoj i Medimurskoj županiji, ovaj skup bi organizirali uz pomoć 2K Čakovec.

Molimo Vas, stoga, da proučite predloženi program sadržaja 4. Medunarodnog skupa i da nam do 29. svibnja 2017. pismeno potvrdite svoj dolazak na mail: bprislic@hgk.hr

Program konferencije pogledajte ovdje

 

You may also read!

Silvio Kutić

Infobip treći put zaredom proglašen globalnim liderom prema Omdia CPaaS Universe reportu

Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip proglašena je liderom u novom izdanju Omdia CPaaS Universe reporta. Ovo je treće ovakvo

Read More...
Majstori obrtnici na Dolcu popravili ili obnovili više od 80 predmeta koje su građani donijeli

Majstori obrtnici na Dolcu popravili ili obnovili više od 80 predmeta koje su građani donijeli

Na Maloj terasi Tržnice Dolac uspješno provedena akcija “Majstori održivosti: Sačuvaj, ne bacaj” povodom Dana planeta Zemlje u kojoj

Read More...
Restorani LD i Tavulin dobitnici prestižne MICHELIN zlatne plakete

Restorani LD i Tavulin dobitnici prestižne MICHELIN zlatne plakete

Stonske zidine bile su u srijedu, 23. travnja, domaćin posebnog gastronomskog događanja, dodjele MICHELIN zlatnih plaketa restoranima LD (Korčula)

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design