Uskoro 4. Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože

In Konferencije / savjetovanja
kozari

Budučnost kožarsko-prerađivačke industrije — modeli razvoja
31. svibnja 2017. u Čakovcu u hotelu Park

Udruženje kožarsko-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore priprema 4. Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože, s ovogodišnjom temom Budučnost kožarsko-preradivačke industrije — modeli razvoja, koji bi se trebao održati 31. svibnja 2017. u Čakovcu u hotelu Park u 10:00 sati.

Veliki uspjesi prva tri regionalnoga skupa (2013., s temom Stanje i perspektive kožarsko-prerađivačke industrije te 2015. Obrazovanje stručnih kadrova za područje proizvodnje kože, obuče i galanterije, 2016. Kreativnost, inovacije i nove tehnologije) ohrabrilo nas je u nastojanju da ove skupove pretvorimo u tradicionalni susret kožara i obučara.

U izboru teme četvrtoga skupa vodili smo računa da upravo na području modela razvoja proizvodnih procesa i lanaca vrijednosti u cijeloj industriji imamo zajedničke probleme, ali i iskustva koja bismo željeli podijeliti i ujedno razmotriti mogučnosti unapređenja i suradnje.

Očekujemo da bi na skupu, uz zemlju domaćina, sudjelovale i zemlje u okruženju, te bi pozvali i predstavnike kožarskog klastera Igualada iz Barcelone

Republika Hrvatska je članica EU, stoga sve međunarodne inicijative treba usmjeravati na druge članice EU, osobito u industrijama koje su komplementarne i koje posluju u istom okruženju.

Prijedlog sadržaja četvrtog Medunarodnog skupa obučara i kožara:

  1. Tržište rada u području proizvodnje kože, obuče i galanterije u svakoj zemlji
    Predstavnici iz svake zemlje sudionici predstavili bi trenutnu situaciju na tržištu rada u svojoj zemlji (analiza broja zaposlenih u ovim djelatnostima, kvalifikacijska struktura, analiza životne dobi zaposlenih, spolna struktura, najznačajnije tvrtke)
  2. Inovacije, nove tehnologije i prijedlozi za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa
    Potreban je tehnološki napredak u proizvodnji obuče jer je to zasigurno jedna od najmanje automatiziranih industrija.

Cilj je da proizvođači opreme, predstave svoju najnoviju tehnologiju a stručnjaci iz industrije nove modele u organizaciji poslovanja.

U sklopu sajma organizirali bi izložbeno mjesto na kojem će se predstaviti radovi učenika srednjih škola i studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Predviđamo da će na konferenciji biti prisutno oko 100 osoba, od toga 90 osoba iz kožarsko-prerađivačke industrije RH, te oko 10 predstavnika ove industrije iz drugih zemalja. Kožarsko-preradivačka industrija u posljednjih 5 godina bilježi konstantan rast, te pozitivne trendove u svim segmentima poslovanja.

Ovaj Međunarodni skup od velike je važnosti za članice Udruženja kožarsko-prerađivačke industrije odnosno za njihove poslovne planove i budućnost jer tvrtke mogu na jednom mjestu vidjeti najnovije tehnologije i trendove te se povezati sa tvrtkama iz drugih zemalja. Obzirom da je više od 75% kožarsko-preradivačke industrije koncentrirano u Varaždinskoj i Medimurskoj županiji, ovaj skup bi organizirali uz pomoć 2K Čakovec.

Molimo Vas, stoga, da proučite predloženi program sadržaja 4. Medunarodnog skupa i da nam do 29. svibnja 2017. pismeno potvrdite svoj dolazak na mail: bprislic@hgk.hr

Program konferencije pogledajte ovdje

 

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design