Valamar i E.ON realizirali najveći projekt solarnih elektrana na hrvatskom tržištu

In Ekologija
Camping

U pogon je pušten najambiciozniji projekt solarnih elektrana na hrvatskom tržištu, kojeg su realizirali Valamar Riviera, vodeća hrvatska turistička kompanija i E.ON Solar, vodeća kompanija u Hrvatskoj za projektiranje i izgradnju solarnih elektrana koja posluje unutar grupe E.ON Hrvatska.

Realizirana suradnja E.ON-a i Valamara obuhvaila je postavljanje solarnih elektrana na 26 Valamarovih hotela i kampova duž obale Jadrana što pokriva pet posto Valamarove ukupne potrebe za električnom energijom.

Suradnja s Valamarom predstavlja prvi i najveći projekt u Hrvatskoj po ESCO modelu financiranja u kojemu su elektrane u vlasništvu E.ON-ove kompanije Solnet, a sva proizvedena energija namijenjena je Valamaru za vlastitu potrošnju.

Na projektu je E.ON angažirao više od 60 stručnjaka raznih profila koji su realizirali usluge projektiranja, instaliranja, puštanja u pogon i financiranja projekta koji predstavlja značajan iskorak prema zelenom i održivom turizmu. Korištenjem obnovljivih izvora energije doprinosi se i Zelenom planu EU u očuvanju okoliša te smanjenju emisija ugljičnog dioksida, u čemu E.ON i Valamar predstavljaju primjer dobre prakse.

„Ova suradnja se događala u nestabilnim uvjetima pandemije, ali usprkos tome pokazali smo da snažno partnerstvo dvije vodeće kompanije, svake u svom području, može donijeti dodanu vrijednost kako za naše poslovanje tako i za goste koji imaju sve veću osviještenost o održivom i zelenom turizmu. Hrvatska ima značajan solarni energetski potencijal koji ako je kvalitetno iskorišten doprinosi smanjenju troškova poslovanja, povećanju profitabilnosti te minimiziranju tržišnih rizika rasta cijena električne energije. Drago nam je da je Valamar u nama prepoznao pouzdanog i stručnog partnera i ukazao nam povjerenje da energiju sunca iskoristimo u njihovu korist ali i u korist hrvatskog održivog turizma“, izjavio je Vedran Belamarić, direktor E.ON Solara.

„Valamar već niz godina ulaže značajna sredstva u projekte energetske učinkovitosti i obnovljive izvore energije, s čime ćemo intenzivno nastaviti u idućem periodu. Suradnja s E.ON Solarom najveći je projekt ulaganja u solarne elektrane do sada u Valamaru koji će nam povećati konkurentnost i osigurati novi obnovljivi izvor električne energije. Količina električne energije koja se proizvede u postavljenim solarnim elektranama dovoljna je za cjelokupne potrebe jednog od naših najuspješnijih ljetovališta, Valamar Isabella Island Resorta na otoku Sveti Nikola u Poreču. Ovom inicijativom našim gostima šaljemo dodatnu poruku o važnosti koju pridajemo održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju u koje je u proteklih pet godina Valamar uložio više od 400 milijuna kuna“, izjavio je Flavio Gregorović, direktor tehničkog sektora u Valamaru Rivieri.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design