Valamar u suradnji s UNICEF-om organizirao seriju edukacija o poticajnom roditeljstvu za zaposlenike

In DOP
Valamar

Valamar je udružio snage s UNICEF-om, globalnom organizacijom za promociju i zaštitu prava djece širom svijeta, kako bi osnažio svoje zaposlenike i pomogao im da se nose s izazovima roditeljstva. Kompanija je u suradnji s UNICEF-om organizirala seriju online edukacija o pozitivnom roditeljstvu za djecu do osam godina te radionice za roditelje adolescenata.

UNICEF-ov program poticajnog roditeljstva za zaposlenike roditelje djece do osme godine starosti obuhvaća seriju interaktivnih on-line predavanja o raznim temama vezanim uz roditeljstvo. Svrha programa je omogućiti razmjenu informacija te usvajanje znanja i roditeljskih vještina koje promiču rast i razvoj roditelja i djeteta. Program se temelji na iskustvima uspješnog programa podrške roditeljstvu Rastimo zajedno, koji se provodi diljem Hrvatske od 2008. te je kao primjer dobre prakse implementiran u nekoliko zemalja.

Radionice za roditelje adolescenata osmišljene su kako bi se zaposlenicima pružila podrška u njihovoj roditeljskoj ulozi kroz osnaživanje i jačanje roditeljskih kapaciteta i kompetencija. Na radionicama roditelji su imali priliku doznati korisne informacije o razvoju i promjenama koje se događaju tijekom adolescencije, kako graditi komunikaciju baziranu na poštovanju i kako uspostaviti zdrave granice i pozitivnu disciplinu.

Prve dvije radionice za Valamarove zaposlenike održane su u prosincu 2023. godine , a tijekom veljače i ožujka 2024. godine organizirano ih je još pet. Povratna informacija zaposlenika Valamara koji su sudjelovali na radionicama bila je izuzetno pozitivna, a savjeti i vještine koje su stekli tijekom radionica korisne su i primjenjive u svakodnevnom životu.

“Valamar kontinuirano brine o svojim zaposlenicima te kroz brojne inicijative i programe pospješuje uravnoteženje odnosa poslovnog i privatnog života. To su prije svega fleksibilno radno vrijeme, slobodan dan za roditelje prvašića, novčane nagrade za djecu i slično. U okviru suradnje s Gradom Porečom značajno su prošireni kapaciteti Dječjeg vrtića Radost, a već godinama podržavamo i rad Društva „Naša djeca“ Poreč , dok su najmlađi Porečani i česti gosti dječjih igrališta Valamarovih hotela i kampova. Društveno odgovorno poslovanje dio je naše korporativne kulture te smo s velikim zadovoljstvom pokrenuli suradnju s UNICEF-om kako bismo podržali svoje zaposlenike u njihovoj roditeljskoj ulozi”, izjavila je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamaru.

Kao jedan od ključnih prioriteta, Valamar je postavio stvaranje dobrih radnih mjesta za rad i život svojih zaposlenika u okviru društvenog razvoja u svojim destinacijama, a poseban fokus je na ulaganjima u edukacije zaposlenika i stipendiranje učenika, investicijama u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža, različitim kulturnim i sportskim destinacijskim događajima te društveno odgovornim inicijativama, kao i projektima usmjerenim zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

2 commentsOn Valamar u suradnji s UNICEF-om organizirao seriju edukacija o poticajnom roditeljstvu za zaposlenike

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY. ”

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design