Valamarov restoran Spinnaker u Poreču dobio prestižnu MICHELIN preporuku za 2024. godinu

In Novi turistički kapaciteti
Valamarov restoran Spinnaker u Poreču dobio prestižnu MICHELIN preporuku za 2024. godinu

Spinnaker se sada nalazi u društvu najboljih restorana u Hrvatskoj prema novom ovogodišnjem MICHELIN vodiču.

Na ovogodišnjoj listi najboljih restorana najprestižnijeg globalnog gastronomskog vodiča MICHELIN Guide 2024. našao se i Valamarov restoran Spinnaker u Poreču, čime je svrstan među 71 restoran s preporukom u Hrvatskoj. MICHELINOVE selektore su, osim menija koji potpisuje dugogodišnji Spinnakerov chef Goran Hrastovčak, impresionirali i vinska karta, interijer restorana koji je preuređen prošle godine te prekrasna novoobnovljena terasa s pogledom na porečku luku.

Chef Goran Hrastovčak za ovu sezonu osmislio je dva degustacijska menija, “Istrijanske štorije” i “Moderne priče”, koji prikazuju regiju i njezine najistaknutije sastojke, poput škampa, lignji, brancina i istarskog boškarina. U kreaciji ovih istarskih gastro putopisa, sudjelovala je i Dragana Kovačević, pastry chefica restorana Spinnaker, koju je renomirani Gault&Millau ranije ove godine proglasio hrvatskom slastičarkom godine. Maštovite menije prati pomno izabrana vinska karta koja je i vizualno prikazana u restoranu vinskim zidom s više od 300 etiketa ponajboljih vina.

„Izuzetno sam ponosan i zahvalan na ovom priznanju, kruni dugogodišnjeg rada i truda našeg kulinarskog tima. Misao vodilja u kreiranju jela bila je namirnica, pojednostavljivanje iste i predstavljanje njenog istinskog okusa. Naše autohtone istarske namirnice kvalitetom i okusom pri samom su vrhu svjetske gastronomije, na nama je bilo da to vjerno prikažemo gostima i pružimo im jedinstveni gastronomski doživljaj. Još jednom veliko hvala cijelom timu Spinnakera, veselim se svemu što nas čeka“, rekao je chef Goran Hrastovčak.

Valamarov porečki restoran Spinnaker poznat je i po organiziranju Spinnaker Gourmet stagea – platforme za predstavljanje etabliranih svjetskih imena poput Ane Roš i Boba Ceree, oboje nositelja tri Michelinove zvjezdice, ali i novih talenata na regionalnoj gastronomskoj sceni, poput chefa Stivena Vunića ili slovenskog Luke Košira, čime potiče gastronomsku inovativnost i dinamičnost u svom okruženju.

“Ovo je zaista veliko priznanje za nas i neizmjerno sam ponosan na cijeli tim restorana Spinnaker. Valamar oduvijek ulaže velike napore u dizanje kvalitete gourmet doživljaja svojih gostiju, ali i u obogaćivanje gourmet ponude destinacija u kojima posluje. Uz organizaciju i sponzorstvo brojnih događanja uspostavili smo i dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji Cerea s kojom smo otvorili restoran Miramare by Fratelli Cerea u sklopu Isabella Valamar Collection Island Resortu. Na taj način dajemo našim zaposlenicima priliku raditi i učiti zanat od najboljih u ovoj industriji te oni tako i sami postaju značajna imena u svijetu gastronomije. Slijedi nam nastavak uzbudljivog razvoja Valamarove gourmet scene te još nekoliko zanimljivih projekata u skoroj budućnosti”, izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

You may also read!

Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...
Predstavnici MMM

MMM Agramservis novi je izdavatelj mini obveznica

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka (IBD) Intesa Sanpaolo Grupe, djelovala je kao jedini agent izdanja i

Read More...
Zaštita na radu investicija, a ne trošak

Zaštita na radu investicija, a ne trošak

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora - Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design