U sklopu međunarodnog festivala Grand Gourmet 2016. koji se održao u Makarskoj, predstavnici VELPRO-a, pronašli su svoje mjesto u stručnom žiriju natjecanja najboljih restorana i konoba te imali priliku ocijeniti kulinarsko umijeće najboljih međunarodnih kuhara. U sklopu festivala, osim prezentacija i natjecanja konobara, barista, barmena i ugostiteljskih objekata, održana su i zanimljiva predavanja, edukacije i treninzi za ugostiteljske djelatnike. Predstavnik VELPRO-a Petar Matić, direktor regije Jug bio je oduševljen kulinarskim umijećem svih sudionika te je imao posebnu čast uručiti priznanje i nagradu pobjednicima natjecanja, Mariu i Mariji Pavić, vlasnicima konobe „Mario“.
„Stručna edukacija je izuzetno važna u podizanju standarda usluge u ugostiteljstvu i turizmu, stoga VELPRO s posebnim zadovoljstvom pruža podršku sadašnjim, ali i svim budućim HoReCa partnerima kroz projekte koji, poput Grand Gourmeta, ističu važnost edukacije, usavršavanje ugostiteljskih djelatnika te njihovih znanja i vještina“- rekao je Matić.
VELPRO od samih početaka posebnu podršku pruža HoReCa segmentu, unutar kojeg značajnu ulogu uz hotele imaju upravo ugostitelji. Otvorenjem prvog HoReCa centra u Splitu ove godine, napravljen je dodatan iskorak prema HoReCa kupcima, a u proteklom periodu VELPRO je nastavio jačati svoju poziciju relevantnog partnera u HoReCa sektoru i sam organizirajući edukativne radionice za ugostiteljsko osoblje svojih partnera profesionalaca.
Kvalitetna usluga i logistička podrška te širok asortiman s više od 12000 artikala, ključni su aduti koji VELPRO čine najpoželjnijim partnerom u HoReCa sektoru. Zahvaljujući cjelovitim rješenjima koje nudi svojim partnerima u izazovnim uvjetima današnjeg poslovanja, VELPRO uspješno surađuje s nizom renomiranih restorana opskrbljujući ih vrhunskom svježom ribom i mesom, specifičnim namirnicama te voćem i povrćem iznimne kvalitete.