Više od 100.000 klijenata Erste banke koristi mobilno bankarstvo

In Bankarstvo
erste

Ukupan broj korisnika mBankinga, usluge mobilnog bankarstva Erste banke, u siječnju 2017. godine iznosio je nešto više od 100.000, što predstavlja porast od 25% posto u odnosu na godinu ranije. Istovremeno je tijekom 2016. zabilježen porast broja transakcija na preko 2,2 milijuna, što je više nego dvostruko u odnosu na njihov ukupan broj u 2015. godini.

Prema statističkim podacima za 2016. godinu, vidljivo je da se svaki korisnik mBanking usluge Erste banke prijavljuje u aplikaciju prosječno 17 puta mjesečno. Da je mBanking aplikacija jedna od najposjećenijih „poslovnica“ Erste banke, govori i činjenica da je klijenti ukupno prosječno posjete oko milijun puta mjesečno.

ersteBroj korisnika mobilnog bankarstva Erste banke značajno se počeo povećavati još početkom 2012. godine, nakon što je klijentima ponuđena Erste mBanking aplikacija za iPhone i Android mobilne uređaje. U posljednjih pet godina, otkako je mBanking aplikacija u upotrebi, tržišni udio mobilnog bankarstva Erste banke prema broju transakcija značajno se povećao, s 0,45%, koliko je iznosio krajem 2011. na nešto više od 8% na kraju 2016. godine.

Još 2005. godine tržištu smo prvi ponudili uslugu mobilnog bankarstva namijenjenu za tada popularne telefone na Java platformi. Dolaskom pametnih telefona 2012. godine, ponudili smo potpuno novu aplikaciju koja je prva na tržištu imala opciju „Slikaj i plati“, s kojom smo postavili standard u korisničkom iskustvu i pokazali da bankarska aplikacija mora biti funkcionalna, ali i jednostavna za korištenje. Ponosni smo što smo istu funkcionalnost u naprednijem izdanju ponudili i pravnim osobama, a u 2017. pripremamo još mnoga ažuriranja aplikacije koja će definitivno olakšati mobilno bankarenje našim klijentima“, istaknula je Josipa Baiutti Magdić, direktorica Direkcije digitalnog bankarstva u Erste banci.

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design