Vlada Republike Hrvatske usvojila Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova

In Financije i gospodarstvo
lova

Na 59. sjednici Vlade Republike Hrvatske ministrica Nataša Tramišak predstavila je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj koje je potom usvojeno.

Iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) za razdoblje 2014. – 2020. godine Republici Hrvatskoj je na raspolaganju ukupno 10,7 milijardi eura (81,56 mlrd. kn).

Do 20. svibnja 2021. godine ugovoreni su projekti u vrijednosti od 12,58 milijardi eura (95,64 mlrd. kn) odnosno 117,27% dodijeljenih sredstava.

Ukupno je isplaćeno 5,77 milijardi eura (43,88 mlrd. kn) odnosno 53,81% dodijeljenih sredstava te je ovjereno 4,77 milijarde eura (36,25 mlrd. kuna) odnosno 44,45% dodijeljenih sredstava.

U razdoblju od 2013. godine do 20. svibnja 2021. razlika između uplaćenih sredstava iz proračuna EU u proračun RH i sredstava uplaćenih iz Proračuna Republike Hrvatske u proračun Europske unije iznosi 39,02 milijardi kuna u korist proračuna Republike Hrvatske.

Operativni program Konkurentnost i kohezija ima najbolji postotak ugovorenosti sredstava od 127,37% ukupno raspoložive alokacije, dok najbolji postotak isplaćenih sredstava bilježi Program ruralnog razvoja odnosno 72,05% dodijeljenih sredstava.

You may also read!

marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design