Vrh turističkog poduzetništva i međunarodne politike na konferenciji Turizam 365

In Konferencije / savjetovanja
365

U petak 8. listopada 2021., od 10.00 sati u Termama Tuhelj, održat će se međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Turizam 365 koja je jedno od najznačajnijih godišnjih okupljanja turističkih profesionalaca u Hrvatskoj. Konferencija sadrži tri dijela koja povezuju turizam s politikom, businessom te životom.

Konferencija okuplja iznimne stručnjake koji će podijeliti svoje iskustvo poslovanja tijekom Covid pandemije te viđenje budućnosti turizma. Među njima su najznačajniji prof. Alessandra Priante, direktorica za Europu u UNWTO, koja će predstaviti Perspektive europskog turizma, zatim Patrick Torrent, izvršni direktor Turističke zajednice Katalonije i predsjednik NECSTouR europske udruge za razvoj destinacija i održivog turizma, čija su predavanja uvijek dinamična s pregrštom konkretnih ideja kako razvijati cjelogodišnji i kreativni turizam baziran na zelenom održivom poslovanju, i Mohamed Al Mheiri, direktor Dubai Health Authority, organizacije za razvoj Dubaija kao destinacije zdravstvenog turizma, čiji planovi i aktivnosti su ambiciozni, konkretni i grandiozni, kao i sve u Dubaiju.

U prvom dijelu konferencije u Ministarskom forumu imat ćemo priliku slušati raspravu pet EU ministara turizma (Italija, Slovenija, Mađarska, Španjolska i Hrvatska) koji će predstavit strategije razvoja turizma svojih zemalja u postCovid razdoblju, prezentirati svoje viđenje budućnost europskog turizma i pokazati kako se bore s izazovima visoke sezonalnosti i održivog poslovanja. Na Ministarskom forumu će sudjelovati ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, državni tajnik za turizam Ministarstva za industriju, trgovinu i turizam Kraljevine Španjolske Fernando Valdés Verelst, ministar za turizam Republike Italije Massimo Garavaglia, te ministar za gospodarsku strategiju i regulaciju Republike Mađarske László György.

Drugi dio posvećen turizmu i businessu nudi raspravu uspješnih tvrtki i institucija o domaćem turizmu (Ivana Budin Arhanić, Kristjan Staničić i Kristian Šustar) i zdravstvenom turizmu kao najboljem odgovoru na pandemiju i najperspektivniji dio turizma. Glavna tajnica Europske SPA asocijacije Csilla Mezösi, direktorica HTI Partner Leila Krešić-Jurić i direktor projekta Healing Forrest Jan Schmidt prezentirat će svoja iskustva EU zdravstvenog turizma.
U posljednjem dijelu konferencije, ljudi koji žive turizam na terenu (Jelena Holenko Pirc, Krešimir Dvorski i Damjana Domanovac) dokazat će da je pred nama svjetla turistička budućnost, potaknuti na preispitivanje ugodne zone ljetnog turizma i pokazati da Hvatska može puno više!

Konferencija Turizam 365 autorski je projekt Ivane Kolar, direktorice tvrtke Julius Rose, koja je istaknula: „Koliko je važno razvijati kvalitetu turizma, toliko je važna i kvaliteta stručnih konferencija. Turizam 365 ove godine se odvija po peti puta i svake godine događaj je sadržajniji i sve više prepoznat u vrhu businessa, ali i međunarodne politike. Održivost je iznimno važna tema o kojoj se puno govori, stoga smo pozvali najznačajnije stručnjake da nam približe kako je i ostvariti, dok se cjelogodišnji turizam pokazuje kao odlično rješenja nakon spoznaja koje je donijela pandemija.“ Konferencija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore i Krapinsko-zagorske županje te uz podršku Terma Tuhelj, SLO CRO Poslovnog kluba i Poslovnog kluba Skup za Zagorje.

U skladu s epidemiološkim preporukama, konferenciji će uživo prisustvovati ograničen broj osoba, dok će ostali u njoj moći sudjelovati online uz obveznu prijavu putem linka https://www.turizam365.com/prijavite-se-2021/.

Sve informacije o konferenciji dostupne su na web stranici https://www.turizam365.com.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design