Za božićne i novogodišnje praznike očekuje se oko 4 posto više gostiju

In Iz zemlje
advent

Tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, odnosno u razdoblju od 20. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. u Hrvatskoj se očekuje rast turističkog promet od oko četiri posto, objavili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

“Prema rezultatima ankete koju je HTZ proveo u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, odnosno u razdoblju od 20. prosinca ove godine do 6. siječnja 2020., na razini cijele Hrvatske očekuje se oko 227 tisuća dolazaka i 594 tisuća noćenja turista, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja očekivani rast turističkog prometa od oko četiri posto”, navode iz HTZ-a.

Promatrajući najave turističkog prometa u jadranskim županijama, na obali se za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika očekuje oko 126 tisuća turističkih dolazaka i 383 tisuća noćenja, što je rast prometa od oko dva posto, dok se na kontinentu očekuje oko 100 tisuća dolazaka i 211 tisuća noćenja, ili šest posto više.

Najveći turistički promet na obali očekuje se u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok se na kontinentu najveći turistički promet očekuje u gradu Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Karlovačkoj županiji, navode iz HTZ-a.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić je kazao kako domaći i strani turisti sve više prepoznaju i hvale kvalitetnu ponudu hrvatskih destinacija u zimskom razdoblju, kako na kontinentu tako i na obali, ali i na otocima.

“Upravo je to pravi smjer u nastojanju da Hrvatsku pozicioniramo kao destinaciju atraktivne i raznolike ponude tijekom cijele godine, odnosno u ravnomjernijoj distribuciji ostvarenog turističkog prometa tijekom cijele godine“, istaknuo je Staničić. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design