Zaher: Kupujući hrvatsko postajemo čuvari domaće proizvodnje

In Trgovina na malo
Josip

Akcija „Kupujmo hrvatsko“ vratila se u Varaždin

„Slogan ovogodišnje akcije je ‘Budimo čuvari domaće proizvodnje’. To svi mi lako možemo postati odabirom hrvatskih proizvoda, a kao što vidite – imamo što izabrati. Naši proizvođači nude vrhunsku kvalitetu, a vi kupovinom njihovih proizvoda nagrađujete njihov trud i podupirete domaće gospodarstvo. To je jako bitno jer kupujući hrvatsko čuvamo radna mjesta i potičemo konkurentnost“, istaknuo je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za trgovinu i financije Josip Zaher otvarajući akciju „Kupujmo hrvatsko“ u Varaždinu.

Robert Vugrin, zamjenik župana Varaždinske županije je poručio kako ova akcija već 22 godine gradi prepoznatljiv gospodarski identitet zemlje. „Naši proizvođači imaju kvalitetu kojom se mogu uhvatiti u koštac s konkurencijom na globalnom tržištu. Varaždinska županija ima puno autohtonih proizvoda za ponuditi, možete ih naći ovdje, a njihovom kupovinom novac ostaje u našoj zemlji i u našoj zajednici“, rekao je Vugrin.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar je naglasio kako je ponosan što su nakon pet godina opet domaćini akcije Kupujmo hrvatsko. „Danas nas je poslužilo vrijeme, štandovi su prepuni kvalitetnih domaćih proizvoda, pozivam vas da podržite naše proizvođače i da svi zajedno damo poticaj hrvatskoj ekonomiji“, izjavio je Avar.

Oko stotinjak domaćih proizvođača je pobudilo velik interes domaćih kupaca na glavnom varaždinskom trgu, a na štandovima se zatekao i popriličan broj turista.

„Ovo nam je prvi put da sudjelujemo na akciji Kupujmo hrvatsko jer smo ovaj dio posla s prirodnom kozmetikom od kozjeg mlijeka tek nedavno registrirali. Čuli smo od kolega OPG-ovaca da je akcija izvrsno posjećena i da obavezno moramo doći izlagati i bili su u pravu. Jako nam je drago da smo danas tu u Varaždinu jer je interes kupaca velik“, kazala je Ivana Korošec, vlasnica OPG-a Korošec koji se bavi uzgojem koza i prodajom kozmetike od kozjeg mlijeka pod brendom „Art of soap“.

Posjetitelji su u sklopu akcije mogli vidjeti i Varteksov Modabus, putujući izložbeni prostor domaće, varaždinske tvrtke koji je izazvao veliki interes kupaca. „Ovaj koncept je promocija naše web trgovine. U samom autobusu ne možete kupiti odjeću, ali je možete isprobati, vidjeti odgovara li vam veličina i osjetiti teksturu tkanine pa onda naručiti online. Na domaćem smo terenu, u Modabusu uvijek nudimo akcijske cijene, a danas u sklopu akcije Kupujmo hrvatsko je aktualan i dodatni popust od 10 posto. Zato očekujemo odličan odaziv kupaca, nudimo im domaću kvalitetu i smatram da je važno da jačamo prisutnost i na domaćem tržištu, a ne samo izvoz“, izjavila je modna savjetnica u Modabusu Svjetlana Šakić.

Posjetitelji su, između ostalog, imali priliku vidjeti i ručno rađene (heklane) igračke obrta Čarobna Heklica, proizvode od konoplje tvrtke CannaBio, dobro poznate Hrvatske kišobrane kao i brojne domaće ekološke delicije, od meda i čvaraka, do voćnih rakija i brašna od rogača.

S ciljem educiranja najmlađih o važnosti očuvanja domaće proizvodnje, i ove godine je organizirano natjecanje za izbor najboljih dječjih i likovnih radova iz osnovnih i srednjih škola te vrtića.

HGK akciju Kupujmo hrvatsko provodi već 22 godine kako bi naglasila važnost promocije domaćih proizvoda vrhunske kvalitete, nositelja znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design