Zaklada Adris 18. donacijskim ciklusom nastavlja promicati izvrsnost i znanje u hrvatskome društvu

In DOP
Zaklada Adris

Temeljna je zadaća Zaklade Adris poticanje pozitivnih promjena u društvu i izgradnja drukčijeg sustava vrijednosti. Zahvaljujući ustrajanju na visokim kriterijima u odabiru projekata – izvrsnost, originalnost i znanstveni doprinos – rad Zaklade i dosadašnji projekti već su prepoznati u Hrvatskoj i svijetu.

Na zajedničkoj sjednici Zakladne uprave i zakladnih vijeća Zaklade Adris, najveće korporativne zaklade u ovom dijelu Europe, donesena je odluka o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja. I u ovom, osamnaestom po redu donacijskom ciklusu, moći će se prijaviti istaknuti projekti i pojedinci u dva programa Zaklade – Znanje i otkrića za potporu izvrsnim učenicima i studentima, znanstvenicima i inovatorima te znanstvenim i istraživačkim projektima te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota, za potpore umjetničkom stvaralaštvu i umjetnicima, projektima zaštite prirode i očuvanja hrvatske izvornosti, uz donacije humanitarnim projektima.

Temeljna je zadaća Zaklade Adris poticanje pozitivnih promjena u društvu i izgradnja drukčijeg sustava vrijednosti. Zahvaljujući ustrajanju na visokim kriterijima u odabiru projekata – izvrsnost, originalnost i znanstveni doprinos – rad Zaklade i dosadašnji projekti već su prepoznati u Hrvatskoj i svijetu. Kao što je više puta istaknuo predsjednik Zakladne uprave Korado Korlević, Zaklada Adris stipendijama i projektima gradi generaciju koja ima hrabrosti i znanja preuzeti stvaranje bolje budućnosti.

Kako bi se osigurala transparentnost i pravednost raspodjele sredstava Zaklade, i u ovom su natječajnom ciklusu prioriteti, uvjeti i načini dodjele sredstava za programe i stipendije detaljno propisani Pravilnikom Zaklade Adris, dostupnim na službenim internetskim stranicama Zaklade. Čim natječaj bude otvoren i objavljen u dnevnom tisku, na istoj stranici moguća će biti i online prijava.

Podsjetimo, Adris grupa za financiranje Zaklade godišnje izdvaja jedan posto dobiti iz poslovanja. Od utemeljenja 2007. godine, Zaklada Adris dodijelila je više od osam milijuna eura za projekte i pojedince koji potiču inovativnost i razvoj znanja, stvaralaštvo, očuvanje hrvatske prirodne i kulturne baštine, rad s djecom i mladima te dobrotu i solidarnost u hrvatskome društvu. Dodijeljeno je i gotovo 400 stipendija ukupno vrijednih 1,3 milijuna eura nadarenim učenicima i studentima na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Danas su mnogi od njih vrsni i svjetski priznati stručnjaci, znanstvenici, liječnici i umjetnici.

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

One commentOn Zaklada Adris 18. donacijskim ciklusom nastavlja promicati izvrsnost i znanje u hrvatskome društvu

  • Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte
    (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design