Društveno bankarstvo Erste banke doseglo rekordnih 17 milijuna eura u odobrenim kreditima

In Bankarstvo
Tina Sirotić

U okviru programa društvenog bankarstva Erste banka dosad je za više od 680 klijenata osigurala financijska sredstva u vrijednosti od 17 milijuna eura te na taj način direktno utjecala na otvaranje više od tisuću radnih mjesta u Hrvatskoj, odnosno pomogla ih očuvati čak 2.300. Pritom je svako drugo radno mjesto bilo namijenjeno ženama, a 10% osobama iz marginaliziranih društvenih skupina. Rezultati su to druge po redu procjene učinka Programa društvenog bankarstva međunarodne Erste grupe na lokalnu zajednicu u SIE regiji, provedene prema metodologiji razvijenoj u suradnji s bečkim sveučilištem Vienna University of Economics and Business.

Erste banka jedina je banka na hrvatskom tržištu koji pruža ekspertnu i sveobuhvatnu uslugu segmentu poduzetnika početnika, neprofitnih organizacija i društvenih poduzetnika, s ciljem njihove financijske inkluzije. Program se od 2016. provodi u svima zemljama članicama međunarodne Erste grupe, a osim što nudi pristup individualiziranom financijskom praćenju, program društvenog bankarstva uključuje podršku kroz edukacije, financijsko savjetovanje i poslovne alate. Cilj ovog programa je davanje doprinosa razvoju zajednice, društvenoj i ekonomskoj ravnopravnosti te financijskoj inkluziji građana. Društveno bankarstvo Erste banke dosad je edukacijski podržalo više od 20 tisuća poduzetnika početnika i gotovo 1.600 društvenih poduzetnika i neprofitnih organizacija.

„I ovaj izvještaj o društvenom učinku pokazao je da smo kao društveno odgovorno bankarstvo i dalje na pravom putu. Naime, preko 50% naših financiranih klijenata izjavilo je da ne bi imali pristup nekom drugom obliku financiranja da im mi kao banka to nismo pružili. S druge strane, ekspertna usluga neprofitnim organizacijama i društvenim poduzetnicima još je uvijek jedinstvena na tržištu i kao takva prepoznata od klijenata“, rekla je Tina Sirotić, voditeljica Službe za društveno bankarstvo.

U okviru podrške poduzetnicima početnicima financirano je nešto manje od 500 klijenata u iznosu od 9,6 milijuna eura, dok je program edukacije koristilo više od 20 tisuća klijenata. Na taj način sačuvano je oko 1.300 radnih mjesta, a otvorilo se njih 700. Uz navedeno, 85% podržanih klijenata izjavilo je da je njihova financijska situacija bolja, dok 53% klijenata smatra da bez naše podrške ne bi mogli pokrenuti ili razviti poslovanje. Čak 90% podržanih klijenata izjavilo je da su donijeli pravu odluku da započnu ili zadrže svoje poslovanje, dok ih je 94% povećalo promet.

Osim podrške poduzetnicima početnicima, Erste banka je usmjerena i na neprofitne organizacije i društvene poduzetnike. Dosad je kroz program financijski podržano 188 organizacija u iznosu od 7,5 milijuna eura, a edukacije je prošlo gotovo 1.600 polaznika. Njih čak 98% smatra da su poboljšali svoj društveni učinak dok ih je 63% u boljoj financijskoj situaciji nego prije.

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

One commentOn Društveno bankarstvo Erste banke doseglo rekordnih 17 milijuna eura u odobrenim kreditima

  • Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte
    (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design