Započela berba rajčica u stakleniku Belja

In Trgovina na veliko
belje

U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica odmah nakon branja je transportirano prema distributivnim centrima i trgovinama kako bi se našle u prodaji prije Uskrsnih blagdana.

Proizvodnja rajčica u stakleniku u Mitrovcu odvija se cijele godine, a svježe rajčice se beru od travnja do prosinca. U stakleniku Belja uzgajaju se grapolo i beef rajčice, a za razliku od uvoznih rajčica koje su ranijih godina dominirale na tržištu, domaće rajčice su zrele, ukusne i sočne.

Kako ističe Davor Bošnjaković, direktor Belja plus: „Godišnje u našem stakleniku uberemo 2.700 tona rajčica i zajedno s ostalim hrvatskim proizvođačima osiguravamo tek 30% godišnjih potreba za rajčicom. Naše rajčice su posebno cijenjene zbog svog domaćeg okusa i mirisa, a najviše su tražene u proljetnim mjesecima kad krećemo s berbom. Proizvodnja rajčica dio je kompleksa Mitrovac u kojem se spajaju farma mliječnih krava, bioplinska elektrana i staklenik. Riječ je o ekološki osviještenoj i naprednoj stočarskoj i povrtlarskoj proizvodnji u sinergiji s obnovljivim izvorima energije.“

U stakleniku koji je prostire na površini koja je jednaka kao 8 nogometnih igrališta trenutno radi 42 radnika koji rade u dvije smjene i svakodnevno brinu za biljke poštujući sve higijenske standarde. U stakleniku se koristi isključivo biološka zaštita bez ikakvog korištenja pesticida.

You may also read!

erste

Erste banka zadržala kontinuitet pozitivnih financijskih pokazatelja u prvih devet mjeseci 2025.

„Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u prvih devet mjeseci 2025. godine. Bilježimo rastuće trendove kreditiranja u oba segmenta poslovanja, kod

Read More...
kaufland

Kaufland ususret otvorenju trgovine u Lučkom donirao 10.000 eura

Ususret otvorenju nove trgovine u Lučkom, Kaufland je s ukupno 10.000 eura podržao lokalni DVD i Kliniku za dječje

Read More...
kolar

Konferencija “Održivi kontinentalni turizam – od strategije do prakse” okupila vodeće aktere hrvatskog turizma u Međimurju

Terme Sveti Martin bile su domaćin konferencije „Održivi kontinentalni turizam – od strategije do prakse“, u organizaciji Međimurske županije

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design