Započela berba rajčica u stakleniku Belja

In Trgovina na veliko
belje

U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica odmah nakon branja je transportirano prema distributivnim centrima i trgovinama kako bi se našle u prodaji prije Uskrsnih blagdana.

Proizvodnja rajčica u stakleniku u Mitrovcu odvija se cijele godine, a svježe rajčice se beru od travnja do prosinca. U stakleniku Belja uzgajaju se grapolo i beef rajčice, a za razliku od uvoznih rajčica koje su ranijih godina dominirale na tržištu, domaće rajčice su zrele, ukusne i sočne.

Kako ističe Davor Bošnjaković, direktor Belja plus: „Godišnje u našem stakleniku uberemo 2.700 tona rajčica i zajedno s ostalim hrvatskim proizvođačima osiguravamo tek 30% godišnjih potreba za rajčicom. Naše rajčice su posebno cijenjene zbog svog domaćeg okusa i mirisa, a najviše su tražene u proljetnim mjesecima kad krećemo s berbom. Proizvodnja rajčica dio je kompleksa Mitrovac u kojem se spajaju farma mliječnih krava, bioplinska elektrana i staklenik. Riječ je o ekološki osviještenoj i naprednoj stočarskoj i povrtlarskoj proizvodnji u sinergiji s obnovljivim izvorima energije.“

U stakleniku koji je prostire na površini koja je jednaka kao 8 nogometnih igrališta trenutno radi 42 radnika koji rade u dvije smjene i svakodnevno brinu za biljke poštujući sve higijenske standarde. U stakleniku se koristi isključivo biološka zaštita bez ikakvog korištenja pesticida.

You may also read!

Aminess Younique Korčula Heritage Hotel_eksterijer

Aminess Younique Korčula Heritage Hotel postavlja nove standarde smještaja na Korčuli

Povijesni hotel u samom srcu starog grada Korčule, s više od 110 godina hotelske tradicije, nakon potpune obnove i

Read More...
maja-bogovic

Izmjene Zakona o posredovanju donijet će više reda na tržištu nekretnina

Izmjenama Zakona o posredovanju u prometu nekretnina dodatno će se ojačati pravna sigurnost, transparentnost i profesionalnost u obavljanju djelatnosti

Read More...
cokolada

Konditorska industrija s 4,4 milijuna eura gubitka

Konditorska industrija je u 2024. zabilježila gubitak od 4,4 milijuna eura, u odnosu na 6,3 milijuna eura neto dobiti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design