20. međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

In Dualni sustav obrazovanja
20. međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

Ove je godine, od 9. do 15. prosinca u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski održan jubilarni 20. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja koji je pod stalnim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Katarina Milković, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje otvorila je u ponedjeljak ovu manifestaciju čiji je ovogodišnji cilj bio upoznavanje s kurikularnom reformom Škola za život. Sličan projekt već se provodi u Školi – učenici ekonomskih razreda tijekom školske godine u sklopu projekta Budi cool – radi full upoznaju novo gradivo samostalno, uz upute nastavnika.

Ideju je podržao i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, Vlado Prskalo, posjetivši nas u utorak. Pohvalio je trud profesora i rad učenika te istaknuo važnost Škole za život u svakodnevnim situacijama, a ne samo u nastavi.

Osim projektne nastave u školi je ovaj tjedan održana i debata na kojoj su učenici gimnazijskih razreda raspravljali moraju li zabave mladih nužno uključivati konzumaciju alkohola. Odlično su se snašli u raspravi, na miran i staložen način iznoseći tvrdnje kojima su branili zastupano stajalište.

Dio nastave održan je na terenu pa su tako učenici posjetili neke zagrebačke muzeje, obogativši svoje znanje o kulturi. U školi su također održana brojna predavanja kojima je gostujućim nastavnicima i ostalim prisutnima predstavljene pojedinosti kurikularne reforme te aktivnosti Škole u promicanju poduzetništva među mladima. Učenici su imali priliku od Tomislava Filipovića, direktora tvrtke Planet Obuća, iz prve ruke čuti kako ostvariti poslovni uspjeh i s kojim se izazovima može sresti u svijetu poduzetništva.

Rezultate projektne nastave učenici su u petak predstavili svojim kolegama i nastavnicima, a dio njih je tradicionalnim nacionalnim humanitarnim projektom, Poduzetni za Božić, prodajom ručno rađenih božićnih ukrasa u trgovačkim centrima prikupljao financijska sredstva za potrebite. Humanitarna akcija trajat će cijeli vikend i još je imate priliku podržati.

You may also read!

MAGROS 2022 - Naglasak na novim izazovima

MAGROS 2022 – Naglasak na novim izazovima

Tema ovogodišnje 34. tradicionalne konferencije trgovaca i proizvođača MAGROS 2022 bila je vrlo izazovna. Riječ je o trgovini u

Read More...
FORTENOVA

Ugovor o suradnji Fortenova grupe i EI Hrvoje Požar na izradi studije izračuna ugljikovog otiska u Fortenova grupi

Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova

Read More...
Vesna Pavković (dm) Helena Nađ

Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenog u dm-u

U ponudi dm-a od studenog 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design