20. međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

In Dualni sustav obrazovanja
20. međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

Ove je godine, od 9. do 15. prosinca u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski održan jubilarni 20. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja koji je pod stalnim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Katarina Milković, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje otvorila je u ponedjeljak ovu manifestaciju čiji je ovogodišnji cilj bio upoznavanje s kurikularnom reformom Škola za život. Sličan projekt već se provodi u Školi – učenici ekonomskih razreda tijekom školske godine u sklopu projekta Budi cool – radi full upoznaju novo gradivo samostalno, uz upute nastavnika.

Ideju je podržao i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, Vlado Prskalo, posjetivši nas u utorak. Pohvalio je trud profesora i rad učenika te istaknuo važnost Škole za život u svakodnevnim situacijama, a ne samo u nastavi.

Osim projektne nastave u školi je ovaj tjedan održana i debata na kojoj su učenici gimnazijskih razreda raspravljali moraju li zabave mladih nužno uključivati konzumaciju alkohola. Odlično su se snašli u raspravi, na miran i staložen način iznoseći tvrdnje kojima su branili zastupano stajalište.

Dio nastave održan je na terenu pa su tako učenici posjetili neke zagrebačke muzeje, obogativši svoje znanje o kulturi. U školi su također održana brojna predavanja kojima je gostujućim nastavnicima i ostalim prisutnima predstavljene pojedinosti kurikularne reforme te aktivnosti Škole u promicanju poduzetništva među mladima. Učenici su imali priliku od Tomislava Filipovića, direktora tvrtke Planet Obuća, iz prve ruke čuti kako ostvariti poslovni uspjeh i s kojim se izazovima može sresti u svijetu poduzetništva.

Rezultate projektne nastave učenici su u petak predstavili svojim kolegama i nastavnicima, a dio njih je tradicionalnim nacionalnim humanitarnim projektom, Poduzetni za Božić, prodajom ručno rađenih božićnih ukrasa u trgovačkim centrima prikupljao financijska sredstva za potrebite. Humanitarna akcija trajat će cijeli vikend i još je imate priliku podržati.

You may also read!

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Veliku Gospu SPAR-ove trgovine rade skraćeno ili će biti zatvorene

U svim SPAR trgovinama podignut limit za beskontaktno plaćanje na 250 kuna

S ciljem dodatnog smanjenja mogućnosti širenja koronavirusa razmjenom novčanica između kupaca i blagajnika, Hrvatska narodna banka dala je preporuku

Read More...
Konobar

Dogovorna suspenzija kolektivnog ugovora ugostiteljstva sporazumom sindikata i poslodavaca u turizmu

HUP-Udruga ugostiteljstva i turizma, Sindikat turizma i usluga Hrvatske te Sindikat Istre Kvarnera i Dalmacije potpisali su Sporazum koji

Read More...
turizam

Turistički sektor treba stabilizirati dodatnim setom mjera koji će vrijediti do proljeća 2021.

U situaciji potpunog izostanka turističkog prometa, sa kompletno zatvorenim smještajnim i ugostiteljskim objektima diljem zemlje, te rastuće neizvjesnosti oko

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.