Brnjac: Turizam na putu izuzetno dobre sezone, trenutno 50 posto bolji rezultat

In Iz zemlje
brnjac

Ne trebamo se bojati nikakvih tržišta i njihovih mjera nego razmišljati i slati poruke da smo na putu da imamo izuzetno dobru sezonu, trenutno je u Hrvatskoj 620 tisuća turista, što je 50 posto više nego prošle godine, čime možemo biti zadovoljni, izjavila je u srijedu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

“Uz dobru procijepljenost i pridržavanje epidemioloških mjera, možemo imati sezonu iznad svih očekivanja. Ne trebamo gledati što drugi rade, ali trebamo vidjeti pozitivne primjere poput Malte, gdje je procijepljenost na oko 72 posto na njihovih pola milijuna stanovnika. To je turistička destinacija i dobar primjer, tako bi i mi trebali”, rekla je ministrica novinarima nakon užeg kabineta Vlade.

Iznijela je i podatak da je trenutno u Hrvatskoj 620 tisuća turista, što je 50 posto više nego u isto vrijeme 2020. godine.

Na pitanje oko manifestacija i preporuka da se odgode za rujan i jesen, Brnjac je odgovorila da su uputili dopis odnosno određeni zahtjev predsjednicima svih turističkih zajednica, što su gradonačelnici, načelnici i župani, da se sve ono što se ne može organizirati u kontroliranim uvjetima odgodi za rujan zbog ljetne sezone, a ono što se organizira bude u kontroliranim uvjetima, uz dozvole i u suradnju s regionalnim i lokalnim stožerima.

Upitana zna li sada, za razliku od prije nekoliko dana, koliko se djelatnika u njezinom Ministarstvu cijepilo, Brnjac je rekla da je to otprilike 60-ak posto po podacima koje su od ljudi dobili dobrovoljno.

Smatra i da bi građani i javnost trebali znati postotke cijepljenih i u javnom i u privatnom sektoru. Trebamo znati jednostavno kakva je situacija, kazala je ministrica turizma i sporta. (H)

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.