Cijeli sektori mijenjaju se pred našim očima

In Logistika
Sektori

Vodeće ljude slovenskog gospodarstva u Silicijskoj je dolini ugostio Alex Dukić, partner Boston Consulting Group Digital Ventures i pokazao im kako digitalne inovacije poslovnih procesa mijenjaju cijele branše i sektore gospodarstva

Enzo Smrekar, glavni direktor Droge Kolinske, članice hrvatske Atlantic Grupe posjetio je s tridesetak slovenskih kolega inovacijski i investicijski centar Boston Consulting Groupovog Digital Venturesa u kalifornijskoj Silicijskoj dolini, gdje ih je ugostio Alex Dukić, partner BCG Digital Venturesa, podrijetlom iz Hrvatske.

Vodeće slovenske poslovne ljude u Silicijsku dolinu vodila je Američka gospodarska komora u Sloveniji, koja je za njih organizirala intenzivno višednevno upoznavanje s nekima od najnaprednijih inovacijskih sredina, pa su tako posjetili BCG Digital Ventures, poslovnu diviziju Boston Consulting Groupa za inovacije, inkubaciju novih poduzeća i ulaganja u startup kompanije.

„Upoznali smo grupu iskusnih profesionalaca koji su u prošlosti sami ulagali u startup kompanije i odradili brojne inovacijske projekte na najvišoj svjetskoj razini. Oni sad svoja stečena znanja, zajedno s globalnim trendovima u BCG Digital Ventures prenose na svoje klijente“, izjavio je Smrekar prilikom posjeta i dodao: „ Svoj pristup temelje na snažnoj usredotočenosti na korisničko iskustvo. Predstavili su nam nekoliko izvrsnih slučajeva s raznih strana svijeta i različitih branši, koje bi mogli iskoristiti i kod nas“.

Alex Dukić, partner BCG Digital Venturesa hrvatskog podrijetla pokazao je gostima metodologiju rada koja je rezultat višegodišnjeg povezivanja startup kompanija i najnaprednijih svjetskih korporacija: „Trenutno se u laboratorijima i inovacijskim centrima BCG Digital Ventures razvija više od četrdeset različitih poduzeća i poslovnih modela u područjima logistike, mobilnosti, produktivnosti, načina potrošnje, zdravstva, trgovine, medija i drugih“.
„Za Hidriju, ali i cijelu slovensku i europsku autoindustriju od presudne je važnosti da osim tehničko-tehnoloških inovacija značajno ubrzamo ritam inovacija u poslovnim procesima, kako bi zadržali liderske pozicije u globalnoj utakmici. Digitalna transformacija uslijed eksponencijalno rastuće količine raspoloživih podataka i rasta kognitivnih sposobnosti njihove digitalne obrade, analize i korištenja tektonski mijenja sve procese koje danas poznajemo. BCG Digital Ventures doslovno rutinski, naprednim postupcima i metodama dnevno odgovara na potrebe velikih globalnih korporacija, mijenja poslovne procese i pretvara ih u tržišne uspjehe. Pred našim se očima mijenjaju cijele djelatnosti i sektori“, izjavio je predsjednik Uprave slovenske Hidrije Iztok Seljak nakon posjeta razvojnom laboratoriju i investicijskom centru Digital Ventures Boston Consulting Groupa.

Posjet slovenske delegacije BCG Digital Ventures je doprinos BCG-a, globalne savjetodavne kompanije vodeće na području poslovnih strategija, koja je postala članica AmCham Slovenije početkom prošle godine.

„Iznimno nas raduje da je trideset vodećih poslovnih ljudi iz Slovenije bilo u prilici upoznati kako u suradnji sa svojim najinovativnijim klijentima stvaramo inovativne poslovne modele“, naglasila je važnost susreta Melanie Seier Larsen, principal i članica tima voditelja BCG u regiji jugoistočne Europe. „Na probranim su primjerima naši gosti imali priliku shvatiti čemu zaista služi digitalna transformacija i kako BCG Digital Ventures stvara inovacije strateškog značaja u uvjetima digitalne disrupcije. Pokazuje se kako je digitalna strategija proces stalne inovacije, a ne fiksni pisani dokument, a to na raspolaganju imaju naši klijenti u Sloveniji, Hrvatskoj i ostalim zemljama regije“, pojašnjava Seier Larsen.

BCG Digital Ventures osnovana je 2014. godine, s glavnim inovacijskim i investicijskim centrima u New Yorku, kalifornijskom Manhattan Beachu i San Franciscu, kao i inkubatore u Silicijskoj dolini, Seattleu i Ciudad de Mexicu, dok se u Europi nalaze u Berlinu i Londonu.

You may also read!

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti

Read More...
igre

Više od 50% prodaje igračaka odvija se u studenom i prosincu

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u razdoblju od 2008. do 2018. godine. Više od

Read More...
Pevec

Isplata božićnice za sve Pevecove zaposlenike

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nakon jedne od najuspješnijih godina svojim će zaposlenicima osim već isplaćenih regresa i uskrsnice,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.