dm podržao edukaciju 15.000 djece o odgovornoj brizi o psima

In DOP
dm

Godišnje se u šest hrvatskih gradova udomi više od 2500 pasa, no i dalje se traži dom za tisuće napuštenih pasa

U petak, 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, započela je edukacija osnovnoškolaca u Zagrebu o odgovornoj brizi za životinje uz pomoć nove edukativne slikovnice „Dijete i pas“, čiju je izradu financijski podržao dm. Kako bi dao potporu kampanji za udomljavanje pasa, dm je u suradnji sa stručnjacima iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu i udruge Prijatelji životinja, izradio 15.000 edukativnih slikovnica, koje će udruge diljem Hrvatske koristiti za edukaciju mališana. Edukaciju u Zagrebu i okolici provodi Sklonište u Dumovcu, a tijekom godinu dana pristupit će joj 10.000 djece.

„Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu već godinama provodi različite edukacije djece kako bismo im pomogli u razvijanju svijesti o odgovornoj skrbi prema životinjama te ih upoznali s radom skloništa i udomljavanjem. Drago nam je što se ovoj kampanji pridružio i dm, podrškom u izradi novih edukativnih slikovnica koje do sada nismo koristili u edukaciji. Edukacijom djece želimo doprinijeti stvaranju nove generacije odgovornih udomitelja kućnih ljubimaca i smanjenju broja napuštenih životinja na gradskim ulicama“, istaknuo je dr. vet. med. Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt.

Prema podacima Mreže za zaštitu životinja, koju vodi udruga Prijatelji životinja, skloništa za napuštene životinje u Zadru, Virovitici, Rijeci, Dubrovniku, Čakovcu i Zagrebu godišnje udome više od 2500 pasa. Među ovim skloništima je i ono u Dumovcu, koje je samo u prvih šest mjeseci ove godine zaprimilo 397 pasa, dok sklonište u Čakovcu, kojim upravlja ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, u ovom trenutku skrbi o 560 pasa i nastoje svakom od njih pronaći dom.

„ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec već osamnaest godina vodi brigu o najvećem hrvatskom skloništu napuštenih životinja u Čakovcu. Zbrinuti su psi uglavnom smješteni u dvorištima s kućicama, a među njima ima velikih i malih, odraslih i štenaca, ali i starijih koji teže pronalaze novi dom“, istaknula je Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog skloništa.

U sklopu suradnje dm-a i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu tiskano je i 10.000 diploma koje mali polaznici dobivaju po završetku edukacije. dm, koji je cijeli listopad posvetio osvještavanju o brizi o životinjama u sklopu kampanje „Kad se naše šape slože“, podržat će i nabavu hrane za čakovečko sklonište kojemu je svaki mjesec potrebno oko pet tona hrane.

You may also read!

Horvat_Altmaier

Ministar Horvat primio njemačkog ministra gospodarstva: „Vrijeme je da vratimo povjerenje njemačkih investitora“

U službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier, u pratnji širokog

Read More...
bura

Zdravstveni turizam će u nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran

Zdravstveni turizam će u novoj nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran, među prva tri razvojna proizvoda, jer osim zdravstvu

Read More...
Burilović, Altmaier i Horvat

Burilović: Njemačka je motor Europe i ključni gospodarski partner Hrvatskoj

„Njemačka je četvrto najveće gospodarstvo u svijetu i naš ključni vanjskotrgovinski partner. Stoga ne iznenađuje da pomno pratimo svaki

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.