Dobar početak turističke godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

In Iz zemlje
cikloturizam

U prva dva ovogodišnja mjeseca na području Bjelovarsko-bilogorske županije ostvareno je 71 posto više dolazaka i 62 posto više noćenja nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci nacionalnog sustava evidencije gostiju eVisitor, doznaje se u nedjelju iz županijske TZ.

Ostvareno je 5.237 dolazaka i 19.007 noćenja, uglavnom je riječ o domaćim gostima, no zamjetan je porast udjela stranih gostiju u turističkom prometu.

Tako je u siječnju i veljači ostvareno 1.317 dolazaka i 6.066 noćenja stranih gostiju što je za 111 posto bolje u dolascima i 183 posto bolje u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.

Predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-turističke županije, župan Marko Marušić, zadovoljan je ostvarenim rezultatima.

„Drago mi je da ulaganja u unaprjeđenje kvalitete smještaja i ukupne ponude daju rezultate i da je ovo područje sve privlačnije gostima. Na području županije planiraju se velike investicije u turizmu, posebno na bjelovarskom i daruvarskom području. Nadam se uspješnom prolasku projekata koji su prijavljeni na trenutačno dostupne natječaje, a koji će sigurno dati potpuno novu perspektivu ovom području”, kazao je Marušić u nedjelju.

Dodao je kako će najvjerojatnije u svibnju Županija zajedno s Turističkom zajednicom BBŽ raspisati javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude. Ta mjera pomoći privatnim iznajmljivačima lani je uvedena prvi put i imala je izvrstan odjek.

Brojem dolazaka i noćenja u prva dva ovogodišnja mjeseca i dalje prednjači Turistička zajednica Daruvar-Papuk. Imali su nešto više od 3 tisuće dolazaka i oko 11.700 noćenja. Slijedi TZ Bilogora-Bjelovar s dvostruko većim brojem dolazaka (1.318 dolazak) i gotovo dva i pol puta većim brojem noćenja (4.755 noćenja) nego u siječnju i veljači 2022. godine. Na trećem je mjestu TZ Sjeverna Moslavina koja također bilježi rast. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design