HAMAG-BICRO: Zasada više od 40 prijavitelja iz Hrvatske za hackathon #EUvsVirus

In Konferencije / savjetovanja
hamag

Više od 40 prijavitelja iz Hrvatske zasada se prijavilo za sudjelovanje u paneuropskom hackathonu #EUvsVirus, koji će se održati od 24. do 26. travnja, izvijestili su u petak iz HAMAG-BICRO-a, pozivajući ujedno sve zainteresirane da se prijave do kraja ovoga vikenda.

Europska komisija, u uskoj suradnji sa zemljama članicama Europske unije, organizira najveći ikad hackathon #EUvsVirus, radi razvoja inovativnih rješenja za izazove vezane uz koronavirus.

Hackathon će se održati od petka, 24. travnja, do nedjelje, 26. travnja, a prijave su otvorene do nedjelje, 19. travnja u 23,59 sati.

Moguće je prijaviti i gotova rješenja, navodi se u priopćenju Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), koja se u organizaciju uključila kao nacionalno tijelo za podršku natjecateljima iz Hrvatske.

“Nakon posredovanja HAMAG-BICRO-a prema poduzećima, inovatorima i ostalima, sa zadovoljstvom možemo izvijestiti kako se u samo prva dva dana prijava, Hrvatska našla pri samom vrhu, u društvu zemalja kao što su Belgija, Grčka, Francuska, Izrael, Portugal i Velika Britanija. Trenutno Hrvatska ima više od 40 prijavitelja koji žele sudjelovati u paneuropskom hackathonu #EUvsVirus i na taj način dati brza rješenja u borbi protiv nevidljivog neprijatelja koji je zahvatio cijeli svijet”, ističu iz HAMAG-BiICRO-a.

Objašnjavaju kako je opća svrha hackathona uskladiti i povezati inovatore, partnere i kupce širom Europe te ih ujediniti u rješavanju neposrednih problema krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima.

Natjecatelji će tijekom 48 sati trajanja hackathona zajednički razviti inovativna rješenja za visoke tehnologije te hardver i softver rješenja korištenjem biotehnologije, digitalne tehnologije, društvenih znanosti i drugih domena iz područja inovacija. Nakon toga slijedi online pitch i odabir najboljih projekata.

Predviđen je razvoj prototipova i rješenja u šest područja (podijeljenih u 37 izazova) – Zdravlje i život, Poslovni kontinuitet, Socijalna i politička kohezija, Rad i obrazovanje ‘na daljinu’, Digitalne financije i ostalo.

Svih 37 izazova mogu se pronaći na poveznici https://euvsvirus.org/challenges/, a za svaki od izazova bit će odabrana dva finalista i u konačnici, po jedan pobjednik za svaki izazov.

“Pobjednički projekti bit će objavljeni na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC Community Platform) i na taj način postati dostupni krajnjim korisnicima (npr. bolnicama), investitorima, zakladama te će biti usmjereni na aktualne opcije financiranja Europske komisije. To će biti polazna točka duže suradnje između Europske komisije i ekosustava inovatora, proizvođača i pokretača diljem Europe u vezi s korona krizom”, ističu iz HAMAG-BICRO-a.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice https://euvsvirus.org/, a iz HAMAG-BICRO pozivaju sve zainteresirane da se prijave te da joj se za eventualne upite obrate na mail – een@hamagbicro.hr. (H)

You may also read!

Nestle_zdravija

“Vrtim Zdravi Film” uspješno se zavrtio kao dio nastave na daljinu

"Vrtim Zdravi Film" uspješno se prilagodio novom načinu nastave te po prvi put zaživio i na daljinu, ali i

Read More...
Valamar

Valamar otvara turističku sezonu uz nove usluge i inovacije

Valamar Riviera, najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj, započelo je s otvaranjem turističkih objekata 22. svibnja otvorenjem Lanterna Premium Camping

Read More...
Lidl Ilica 201

Otvorena prva Lidlova trgovine u zagrebačkoj Ilici

Moderna gradska trgovina u širem centru Zagreba, Lidlova je 102. trgovina u Hrvatskoj. Lidl, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.