Hannes Frotzbacher novi član uprave Erste banke

In Karijere
Hannes Frotzbacher

Nadzorni odbor Erste banke donio je odluku o imenovanju Hannesa Frotzbachera, dosadašnjeg direktora kreditnih rizika u Erste Group Bank AG, na mjesto člana uprave odgovornog za upravljanje rizicima (CRO – Chief Risk Officer). Rezultat je to odluke o razdvajanju CEO (Chief Executive Officer) i CRO funkcija u Erste banci, a njegovo imenovanje predmet je izdavanja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke za obavljanje funkcije člana uprave banke te se očekuje da će novu dužnost preuzeti u veljači 2020.

Hannes Frotzbacher se Erste Group Bank AG pridružio 2010. godine, nakon 14-godišnjeg poslovnog iskustva kojeg je stekao radom u Creditanstalt AG te UniCredit Bank Austria AG. U razdoblju od 2010. do 2012. godine bio je odgovoran za upravljanje rizicima u segmentu korporativnog bankarstva grupe, dok je posljednjih sedam godina obavljao funkciju tzv. CCO-a (Chief Credit Officer), odnosno direktora kreditnih rizika. Od 2013. godine do sada obavljao je i funkciju člana Nadzornog odbora Erste banke u Hrvatskoj. Po struci je magistar pravnih znanosti, a poslovno se usavršavao u područjima financija, bankarstva te razvoja upravljačkih vještina.

„Čestitam kolegi Hannesu Frotzbacheru na imenovanju za člana uprave naše banke te sam uvjeren da će svojim znanjem, stručnošću i iskustvom dodatno ojačati naš tim. Razdvajanje CEO i CRO funkcije omogućit će nam, s jedne strane, da se još kvalitetnije fokusiramo na strategiju daljnjeg razvoja poslovanja i pozicioniranja ESB grupe kao jednog od ključnih aktera na hrvatskom financijskom tržištu. S druge strane, intenzivan fokus na visoku kvalitetu upravljanja politikama rizika, kao i adekvatnu prilagodbu sve većem broju regulatornih zahtjeva na domaćoj i međunarodnoj razini, i dalje će ostati jedan od naših prioriteta“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke ovom prigodom.

You may also read!

Hrvatski izvoznici moraju agresivnije nastupati u Rusiji

Hrvatski izvoznici moraju agresivnije nastupati u Rusiji

„HGK već godinama podržava širenje poslovanja naših članica u Rusiju upoznavajući ih s poslovnim specifičnostima pojedinih regija. Novosibirska oblast

Read More...
kava

Zagrebački ugostitelji zadovoljni nižim PDV-om za jelo, no žele i za kavu i pića

Zagrebački ugostitelji zadovoljni su smanjenjem stope PDV-a za jelo na 13 posto od početka iduće godine, no smatraju da

Read More...
inovacije

Inovacije srž poduzetništva temeljenog na znanju

„Inovativnost je temelj globalne konkurentnosti, a inovacije su nužne ako želimo izvoziti i biti uspješni. Zato moramo stvoriti sustav

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.