IKEA Hrvatska među najboljim poslodavcima u Hrvatskoj

In Zaposlenost / plaće
ikea

IKEA Grupa uplatila 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike

U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

Riječ je o jedinstvenom programu vjernosti Tack!, u sklopu kojeg se zaposlenicima IKEA Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu. Tako IKEA Grupa zapravo dijeli profit sa zaposlenicima i na ovaj način. Svakom zaposleniku IKEA Grupe, pa tako i u Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i radi za tvrtku IKEA pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Zaposlenici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalni iznos u odnosu na odrađene sate.

Zaposlenici su ključ našeg uspjeha i samo u suradnji s njima možemo ostvariti našu viziju stvaranja boljeg svakodnevnog života za većinu ljudi. Naš način da im zahvalimo za njihov svakodnevan predan rad i trud je Tack program. Njime ćemo ove godine zaposlenicima u Hrvatskoj dodatno uplatiti 3.087,00 kuna za njihove buduće mirovine. Vjerujem kako je ovaj poticaj IKEA Grupe došao u najboljem trenutku za naše kolege koji su ponovno rad u tvrtki IKEA ocijenili visokim ocjenama, osiguravši nam tako titulu jednog od tri najbolja poslodavca u Hrvatskoj prema istraživanju portala Moj posao. Raduje nas što i neovisna istraživanja potvrđuju da u Hrvatskoj imamo motiviran tim ljudi koji spremno pomaže u ostvarenju naših poslovnih ciljeva. Čestitam našim kolegicama i kolegama i vjerujem kako ćemo, uz njihovu pomoć, i dogodine imati razloga za slavlje“, istaknula je Darija Kuljić, voditeljica robne kuće IKEA Zagreb.

Otkako je Tack! uveden prije tri godine, ukupno je 413 milijuna eura uplaćeno u taj fond za bolje mirovine zaposlenicima tvrtke IKEA. U taj globalni fond uključeni su svi zaposlenici, a sredstva se dodjeljuju ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi. Uz program Tack!, svi zaposlenici IKEA Grupe uključeni su i u program Jedan IKEA bonus koji ovisi o radnom učinku, a zahvaljujući njemu, zaposlenik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu plaću.

Podsjećamo, IKEA Hrvatska je u četvrtak, 01. prosinca, prema nezavisnom istraživanju o zadovoljstvu zaposlenika koje provodi portal Moj posao, proglašena trećim najboljim poslodavcem među velikim tvrtkama. Od otvorenja robne kuće u Zagrebu, već treću godinu tvrtka IKEA Hrvatska nalazi se u vrhu najboljih poslodavaca u Hrvatskoj. Rezultati istraživanja Moj posao pokazali su kako više od 85% kolega smatra kako u toj tvrtki ima mogućnost napredovanja. O zadovoljstvu na radnom mjestu svjedoči i podatak kako bi gotovo 90% kolega bilo sretno da ostatak karijere provede upravo u tvrtki IKEA.

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.