Liburnia Riviera Hoteli donacijom osigurali nabavu uređaja za izolaciju RNK i reagense

In Zdravlje
Liburnia Riviera Hoteli donacijom osigurali nabavu uređaja za izolaciju RNK i reagense

Liburnia Riviera Hoteli ponosni su na svoju dugu tradiciju pružanja vrhunske usluge i izvanrednog iskustva svim svojim gostima, te iznimno važnu brigu za sigurnost gostiju u vrijeme aktualne pandemije, uz istovremeno ugodan i bezbrižan boravak i odmor na Kvarneru.

Kako bi se svim stanovnicima i gostima u regiji omogućilo trenutačno najpouzdanije i najtočnije testiranje na bolest izazvanu COVID-19 virusom na tržištu, Liburnia Riviera Hoteli svojom su donacijom vrijednom 1,3 milijuna kuna omogućili nabavu uređaja za izolaciju RNK i reagense Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Rezultati ovog testiranja dostupni su unutar 24 sata od uzimanja uzorka, a u hitnim slučajevima i unutar pet sati. Takva mogućnost testiranja na COVID-19 u regiji iznimno je važna jer su Kvarner i Liburnia Riviera Hoteli već tradicionalno omiljena destinacija gostiju koji uglavnom dolaze iz okruženja od najviše 600 kilometara, i to ponajviše iz Slovenije, Italije, Austrije i Mađarske – posebice ako u obzir uzmemo nove protupandemijske mjere uvedene u tim zemljama. Bude li potrebno, Liburnia Riviera Hoteli svojim će gostima omogućiti PCR testiranje unutar svojih objekata, i tako cijeli taj postupak učiniti još sigurnijim, bržim i ugodnijim za goste.

Povodom današnjeg predstavljanja donacije župan Primorsko – goranske županije, Zlatko Komadina, rekao je kako je ovo hvale vrijedna gesta te izrazio zadovoljstvo što je vodeća hotelska tvrtka u Opatiji dobila novu vlasničku strukturu u kojoj sada dominiraju hotelijeri s iskustvom koji pokazuju da žele ulagati ne samo u hotele već i u destinaciju. Naglasio je da Opatija ima veliku perspektivu za ulaganja ne samo u hotelske objekte već i u infrastrukturu te obalu. Zaželio im je dobrodošlicu te rekao da u svim svojim planovima i daljnjim ulaganjima mogu računati na pomoć i podršku Županije.

Ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović istaknuo je važnost javnog zdravstva i zahvalio se u ime svih djelatnika Nastavnog zavoda koji marljivo rade ne samo za vrijeme epidemije Covida 19, već i na prevenciji te očuvanju zdravlja stanovništva, ali i naših turista: „U interesu nam je da testiranje za građane i goste bude promptno, na vrijeme, s najboljom mogućom tehnologijom i sigurno će nam vaša donacija u tome pomoći. Nabavit ćemo uređaj za automatsku izolaciju nukleinskih kiselina koji će nam pomoći da ubrzamo taj proces, a koji ujedno i dopunjuje našu infrastrukturu. Nabavit ćemo također i veliku količinu testova u visini od 900 tisuća kuna“.

Tijekom aktualne turističke sezone, koja je pod utjecajem širenja koronavirusa, otvoreno je devet od ukupno 23 smještajne jedinice Liburnia Riviera Hotela. Nadalje, ukupno 582 zaposlenika trenutno svim gostima Liburnia Riviera Hotela pružaju vrhunske usluge i kvalitetu, istovremeno primjenjujući stroge sigurnosne mjere u svim otvorenim hotelima, smještajnim jedinicama i restoranima kako bi im na najbolji mogući način zaštitili zdravlje i pružili potrebnu sigurnost.

Osim toga, ova je hotelska grupacija povećala učestalost čišćenja, posebice u slučaju često korištenih površina. Pritom se koriste propisana higijenska sredstva koja ispunjavaju europske standarde i ne ugrožavaju ljudsko zdravlje. S obzirom na aktualnu pandemiju bolesti COVID-19, prilagođena je i politika otkazivanja smještaja te je gostima ponuđena najveća moguća fleksibilnost pri promjeni termina boravka tijekom ovih zahtjevnih vremena, kao i popust od 30 posto na uobičajene cijene.

„Pandemija bolesti COVID-19 kontinuirano mijenja okolnosti u kojima živimo i utječe na sve aspekte života, uključujući i načine na koje poslujemo i putujemo. Zahvalni smo svim našim gostima koji trenutno borave kod nas, te nam njihova sigurnost, kao i sigurnost naših zaposlenika, predstavljaju prioritet. Ovom donacijom Liburnia Riviera Hoteli žele osigurati sigurnost Grada Opatije i regije kao turističke destinacije, te stanovnicima i gostima pružiti najpouzdaniji i najbrži način testiranja koji je trenutno dostupan na tržištu. Kao dugoročni ulagač u regiju, predani smo stvaranju i dugoročnih društveno-odgovornih partnerstava, kao na primjer s timom Thalasso Therapije Opatija na čelu s prof.dr.sc. Viktorom Peršićem. Kao i sve naše društveno odgovorne aktivnosti, i ova je donacija ulaganje u partnerstvo s lokalnom zajednicom koje traje već desetljećima“, istaknuo je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Heimo Waldemar Hirn.

Pored te značajne donacije, Liburnia Riviera Hoteli nešto su ranije ove godine predstavili i pomorski spasilački brod „Nis Randers“, koji će se koristiti na području Opatije i čitavog Kvarnera. „Nis Randers“ doprinijet će raznovrsnosti i privlačnosti turističke ponude u regiji.

Brod je dostupan za iznajmljivanje svim turistima koji su zainteresirani za jedinstveno iskustvo plovidbe i odmora na pomorskom spasilačkom brodu. No brod će, bude li to potrebno, biti na raspolaganju i lokalnim hitnim službama, te im u velikoj mjeri pomoći u umanjivanju posljedica opasnosti na otvorenom moru i tako unaprijediti sigurnost na području čitavog Kvarnera.

You may also read!

rimac

Sveta Nedelja i Rimac Automobili potpisali ugovor o pravu građenja kampusa

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i direktor Rimac Automobila Mate Rimac potpisali su u petak ugovor o osnivanju prava

Read More...
Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...
cijene

Rast potrošačkih cijena u ožujku za 1,2 posto

Potrošačke su cijene u ožujku porasle su 1,2 posto na godišnjoj razini, ostvarivši rast drugi mjesec zaredom, dok su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.