Nominacije za nagrade sigurnosti i zdravlja na radu

In Zdravlje
Nominacije za nagrade sigurnosti i zdravlja na radu

Život, zdravlje, sigurnost na radu i očuvanje radne sposobnosti radnika vrednote su od posebnog nacionalnog interesa i zato je izuzetno važno snažno promicati mjere prevencije, sigurnosti i zdravlja radne populacije.

Znanstveno-stručni časopis „Sigurnost“ u prigodi obilježavanja značajnog jubileja 65 godina kontinuiranog izlaženja pokrenuo je aktivnost na poticanju i stimuliranju izvrsnosti u području sigurnosti i zdravlja na radu.

Namjera je istaknuti predanost organizacija i pojedinaca izvrsnim standardima upravljanja zdravljem, sigurnošću i dobrobiti na radnim mjestima, kao i javnom promicanju značaja sigurnih i zdravih radnih uvjeta.

Naredna dva tjedna otvorene su nominacije za slijedeće nagrade i priznanja: “Oscar – godišnja nagrada” za doprinos razvoju kulture sigurnosti i zdravlja na radu za pravne osobe u kategoriji velike, srednje imale tvrtke; “Oscar – Povelja s plaketom” za posebne zasluge i doprinos unapređivanju sigurnosti i zdravlja na radu za fizičke osobe koje su svojim višegodišnjim radom ostvarile zapažene rezultate, te godišnje nagrade za najbolji novinarski rad u području sigurnosti i zdravlja na radu u nekoliko kategorija,kojim se promiče značaj ovog područja.

Rok za dostavu prijava je 15. listopada 2022. godine, a javni pozivi, kriteriji i prijavni obrasci dostupni su na https://www.sigurnost.eu/nagrade/

Prilika je i potreba prijedlozima za nominacije istaknuti one koji su to svojim djelovanjem, dobrom praksom i rezultatima zaslužili.

Nakon stručne ocjene pristiglih nominacija i odluke o ovogodišnjim dobitnicima, nagrade će se organizacijama i pojedincima uručiti na 22. tradicionalnoj nacionalnoj konferenciji „Izazovi za sigurnost i zdravlje na radu 2023“, u Zagrebu 8. prosinca 2022. godine, u okviru aktualnog i sadržajnog programa, a održati će se i prateći događaji 7 i 9. prosinca, zanimljive radionice o zanimljivim temama.O detaljima ovog skupa informacije i obrasci prijava su dostupni na https://skup-znr.zirs.hr/

Vitomir Begović

You may also read!

Valamar Amicor Green

Valamar Amicor Green Resort u najužem izboru za europski ‘Hotel Innovation Award 2023′

Valamar Amicor Green Resort izabran je kao jedan od tri finalista za „Hotel Innovation Award 2023“ priznanje koje se

Read More...
Cromaris obilježio 40. godišnjicu

Cromaris obilježio 40. godišnjicu početka mrijesta u Ninu

Kako bi obilježili prve početke mrijesta brancina, Cromaris je u svom mrijestilištu u Ninu priredio svečano obilježavanje 40. godišnjice

Read More...
eib

EIB i HBOR osigurali nova sredstva za financiranje u Hrvatskoj u iznosu pola milijarde eura

Očekuje se da će se novim sporazumom između Europske investicijske banke (EIB) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design