Pevex proveo anketu među kupcima o zaštitnim mjerama protiv zaraze

In Istraživanja
Pevex

Nakon što je ispitao zadovoljstvo kupaca zaštitnim mjerama od pandemije u njegovim trgovačkim centrima, prvi hrvatski trgovački lanac Pevex je ponudio kupcima najtraženiji zaštitni proizvod i to do 3 puta jeftiniji od najviše dozvoljene cijene.

Ispitivanje zadovoljstva kupaca provođenjem zaštitnih mjera
Prvi rezultati ankete na više od 500 kupaca prikupljene iz 6 trgovačkih centara diljem Hrvatske pokazalo je kako je kupcima dosta važno, prilikom odabira trgovačkog centra, provođenje mjera dezinfekcije i fizičkog distanciranja. Stupanj važnosti ocjenjivao se na ljestvici od 1 do 5, a gotovo polovica ispitanih dala je najvišu ocjenu u vezi spomenutog.

To pitanje bilo je nevažno za 14.3% ispitanih, a jako malo važno za 5,4%.

Dezinfekcija ruku prilikom ulaska u Pevex prodajni centar jako je važna za 74,3% ispitanih, a samo 2,7% smatra ju nebitnom za njihovo zadovoljstvo pri kupovini.

Dezinfekciju prostora također smatra bitnim za svoje zadovoljstvo veliki postotak kupaca (60.8% – 5, 27.2% – 4 i 7.7% – 3) , a samo ju 2,5% njih smatra nebitnom (1 na ljestvici zadovoljstva).

Provođenjem mjera fizičkog distanciranja zadovoljno je 44.6% ispitanih u najvećoj mjeri (5 na ljestvici).

Najviše ispitanika, njih 78.4%, dalo je ocjenu 5 na ljestvici zadovoljstva zbog provođenja dodatnih mjera sigurnosti mjerenja temperature termalnim kamerama. Nisko (1) ju je ocijenilo tek 3.3%

Upitani o tome – koliko smatraju da bi se spomenute mjere i dalje trebale provoditi, većina ispitanika (68%) se složila da su one potrebne i dalje. S druge strane 32% ih smatra da one više nisu potrebne.

„Prvi podaci ankete među kupcima naglasili su važnost inzistiranja na daljnjoj provedbi mjera protiv zaraze.“, poručio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević, dodajući kako se Pevex potrudio uvesti u sve svoje trgovačke centre visokotehnološku zaštitnu opremu – termalne kamere, ali i tražene proizvode koji će kupcima osigurati zaštitu i izvan njih.

Jeftina, ali certificirana zaštitna oprema
Pevex je ponudio svojim kupcima zaštitne medicinske maske, s potrebnim certifikatom i to po znatno nižoj cijeni od najviše dopuštenih 12 kuna. Podsjetimo, nakon velikog rasta cijene zaštitne opreme u vrijeme pandemije Vlada RH je ograničila maloprodajnu cijenu na najviše 12 kuna po maski.

Za 10 komada maski, koliko ih je u pakiranju, maloprodajna cijena iznosi 49,90 kuna, a za korisnike Pevex kluba cijena je još niža i iznosi 39,90 kuna po pakiranju.

Maske su se prvo počele distribuirati u Pevexovim zagrebačkim trgovačkim centrima, a od ovog tjedna su dostupne i diljem cijele Hrvatske.

No spomenute medicinske maske nisu jedine od ponuđenih, jer se primjerice mogu naći i prigodniji modeli za djecu, koja će ih radije nositi zbog oslikanih motiva.

Iako je u Hrvatskoj došlo do smirivanja situacije i dalje treba biti oprezan i odgovoran, stoji u poruci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

You may also read!

wallstreet

Koronavirus i neizvjesnost u vezi poticaja pritisnuli svjetske burze

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale zbog neizvjesnosti u vezi novih poticajnih mjera u američkom gospodarstvu

Read More...
Znjan

Akcija čišćenja na Žnjanu prva je u nizu u novom projektu Studenca „Korak bliže prirodi“

U akciji čišćenja podmorja kod splitske plaže Žnjan domaći ronioci iz Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum i najuži tim tvrtke

Read More...
cola

Koronamjere pogodile prihode Coca-Cole u trećem tromjesečju

Američki prehrambeni div Coca-Cola izvijestio je da su mu prihodi i dobit pali u trećem tromjesečju budući da su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.