Potrošači odabrali: Zvijezda i Jamnica u TOP 3 najomiljenija brenda

In Potrošači
Agrokor

Hrvatske tvrtke Zvijezda, koja je upravo proslavila 100 godina postojanja i Jamnica, koja je nezaobilazna još od 1828. godine spadaju u TOP 3 najjača brenda među hrvatskim potrošačima, potvrdilo je posljednje BRANDscore istraživanje nezavisne agencije za istraživanje tržišta Ipsos.

Da domaći potrošači cijene tradiciju, kvalitetu i domaći proizvod govore rezultati istraživanja u kojem Zvijezda ulje, Jamnica mineralna voda, Zvijezda majoneza i Zvijezda tvrdi margarin čvrsto drže visoke pozicije u top 10 brendova u Hrvatskoj.

Također, čak je 12 brendova Agrokora među top 50 brendova u Hrvatskoj. To su Zvijezda ulje, Zvijezda majoneza, Zvijezda tvrdi margarin, Margo mazivi margarin, Zvijezda ukiseljeno povrće, Jamnica, Jana i Jamnica Sensation, Ledo smrznuta riba i plodovi mora, Ledo smrznuto povrće, Ledo smrznuta tijesta i slastice te ABC sir.

Promatrajući rezultate po kategorijama, ABC svježi krem sir zasluženo se nalazi na popisu brendova jer je prirodan proizvod i jedini krem sir koji se sastoji samo od 3 sastojka – mlijeka, vrhnja i malo morske soli. Također, u provedenom istraživanju jedan je od najsnažnijih Agrokorovih brendova u cijeloj regiji.

Ledo je samo ove godine lansirao 44 novih sladoleda, pobijedio i stranu jaku konkurenciju pa ne čudi što se Ledo smrznuta riba i plodovi mora, Ledo smrznuto povrće, Ledo smrznuta tijesta i slastice nalaze na broju 1 u svojim kategorijama. Potrošači jako cijene inovativnost, ali i laku pripremu Ledovog smrznutog asortimana.

Jamnica je među nama od 1828. godine, tradicija je to koju hrvatski potrošači vole i ne čudi što je broj 1 među gaziranim mineralnim vodama, a mlađi naraštaji koji vole mineralnu vodu s okusom oduševljeni su Jamnicom Sensation, koja je njima baš najbolja.

Nešto starija sestra Sensationu, Jana je i dalje najbolja prirodna mineralna voda, broj jedan kad posegnete za vodom.

Od gastro delicija valja istaknuti PIK-ove mortadele koje su spravljene prema tradicionalnoj talijanskoj recepturi, a koje Hrvati biraju kao broj jedan, baš kao i brojne proizvode tvrtke zvijezda koja baš u rujnu slavi 100 godina postojanja. Čak 5 Zvijezdinih proizvoda nalazi se među TOP 50 brendova u Hrvatskoj, a to su Zvijezda ulje, Zvijezda majoneza, Zvijezda tvrdi margarin, Margo mazivi margarin i Zvijezda ukiseljeno povrće.

Ovogodišnje istraživanje, kojim su obuhvaćena 1383 brenda na hrvatskom tržištu unutar 69 FMCG kategorija, potvrdilo je lojalnost potrošača prema domaćim brendovima, prije svega zbog kvalitete i posebnosti proizvoda, dugogodišnje tradicije uz praćenje svjetskih trendova.

BRANDscore je indikator snage brenda izračunat na temelju marketinških indikatora koji se kontinuirano prikupljaju BRANDpuls istraživanjem.

You may also read!

1petrol

Petrol ostaje zainteresiran za širenje na hrvatsko tržište

Slovenski energetski koncern Petrol ostaje zainteresiran za investicije i širenje na tržišta jugoistočne Europe među kojima je i hrvatsko,

Read More...
wallstreet

Oprez na Wall Streetu, u fokusu poslovni rezultati

Na Wall Streetu se u srijedu trgovalo oprezno jer nije bilo vijesti koje bi mogle značajnije pokrenuti tržište u

Read More...
badel

Badel 1862 preuzima jaka alkoholna pića od Dalmacijavina

Tvrtka Badel 1862 preuzima jaka alkoholna pića od Dalmacijavina, čije će brendove proizvoditi u svojim pogonima u tvornici Vinoploda

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.