Rezultati održanog „Međunarodnog ocjenjivanja vina podunavskih zemalja DAF“ u Iloku

In Sajmovi i izložbe
Rezultati održanog „Međunarodnog ocjenjivanja vina podunavskih zemalja DAF“ u Iloku

Činjenica da su prostori kroz koje protječe Dunav od davnina poznati po uzgoju vinove loze i proizvodnji iznimno dobrih vina, u prilično sličnim ekološkim uvjetima, sličnom sortimentu, kao i povezanosti u zajedničkim iskustvima i znanjima proizvodnje grožđa i vina, bila je dovoljno snažan motiv za pokretanje ovog doista jedinstvenog ocjenjivanja, a potom i predstavljanja svim posjetiteljima Dunav Art Festivala, široke i bogate lepeze vina podunavskih zemlja.

U Iloku, prošle subote, 15. lipnja, održano je ocjenjivanje vina podunavskih zemalja. Međunarodna komisija, pod predsjedanjem prof. dr. Bernarda Kozine, ocijenila pristigla vina iz Slovačke, Srbije i Hrvatske.

Među prijavljenim vinima najbolje ocjene te pobjednici grupa , dobila su vina kako slijedi:
Traminac Principovac, izborna berba prosušenih bobica, 2011. – Iločki podrumi, Ilok, Hrvatska
Ukupni šampion ocjenjivanja i pobjednik u grupi poluslatkih, slatkih i predikatnih vina.

Traminac Radosh, 2015. – Vina Papak, Ilok, Hrvatska
Pobjednik u grupi bijelih mirnih suhih i polusuhih vina.

Cabernet Franc, 2016. – TRS, Ilok, Hrvatska
Pobjednik u grupi crnih suhih i polusuhih vina.

Velika zlatna priznanja dobili su :
Traminac Principovac, izborna berba prosušenih bobica, 2011. – Iločki podrumi, ukupni šampion ocjenjivanja
Traminac Radosh, 2015. – Vina Papak
Traminac , ledena berba, 2016., Vina Papak

Na ocjenjivanju, ukupno su osvojene 3 velike zlatne diplome, 27 zlatne, 34 srebrne, 4 brončane te 2 priznanja. Informacije o ostalim dobitnicima, možete naći na www.ilok.hr.

Svečana dodjela priznanja održat će se u subotu, 06. srpnja 2018. u Iloku, u dvorcu Odescalchi u 20 sati u sklopu manifestacije „Dunav Art festivala“. Na navedenom mjestu i na taj dan, moći će se kušati nagrađena vina.

Cilj ovog ocjenjivanja je da naše, Hrvatsko Podunavlje postane centralno mjesto okupljanja vinogradara i vinara iz svih podunavskih zemalja, mjesto na kojem će se javnosti, odnosno posjetiteljima ove manifestacije svake godine predstavljati ponajbolja vina koja se rađaju uz Dunav. Geslo cijelog projekta Dunav Art Festivala, Dunav teče i spaja, u potpunosti je primjenjivo i u pogledu vina, jer rijetko što, kao vino, ljude uveseljava, razgaljuje, okuplja i povezuje. Smješten ponad Dunava, Ilok – grad slavne vinogradarsko vinarske tradicije kojemu i danas ove djelatnosti čine glavnu okosnicu ukupnih gospodarskih aktivnosti, s razlogom je izabran za mjesto održavanja smotre i ocjenjivanja vina podunavskih zemalja.

You may also read!

Intesa-Sanpaolo

Intesa Sanpaolo prva strana banka koja će pružati usluge upravljanja imovinom u Kini putem vlastitog supsidijara u 100 postotnom vlasništvu

ishođenjem dozvole za distribuciju udjela u fondovima završena je pilot faza te YI TSAI počinje djelovati u punom

Read More...
Radoš

Ulaganje u informacijsku sigurnost višestruko se isplati

„Pokušaji kibernetičkih napada događaju se svaki dan. Krajem 2016. godine tvrtke su bile žrtve napada ransomwarea svakih 40 sekundi,

Read More...
IDA20god

Finale Start-up akademije održano je u sklopu drugog dana obilježavanja 20 godina Istarske razvojne agencije u Rovinju

Drugi dan trodnevne svečanosti obilježavanja 20 godina IDA-e, 11. prosinca 2019. godine, obuhvatio je programe tijekom cijelog dana. Jutro

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.