Srđan Dumičić ponovno izabran za predsjednika Udruženja za istraživanje tržišta HGK

In Istraživanja
Srđan Dumičić

Na plenarnoj sjednici Udruženja za istraživanje tržišta HGK za predsjednika Udruženja ponovno je izabran Srđan Dumičić.

„Najaktualniji problem za branšu u proteklih nekoliko godina je pojednostavljene plaćanja anketara. Na to smo usmjerili većinu naših aktivnosti, međutim, nismo uspjeli doći do prihvatljivog rješenja s institucijama pa moramo napraviti dodatne napore po tom pitanju i u ovom mandatu. Kao Udruženje također moramo puno više raditi na imidžu struke jer već godinama na tržištu loše kotiramo. Smatraju nas staromodnima, a naša istraživanja javno interpretiraju svi drugi osim nas eksperata. S druge strane, uspjeli smo uskladiti naš rad s GDPR-om, što je jako bitno za nas jer baratamo velikom količinom podataka“, istaknuo je Dumičić, dodavši kako je sektor prošle godine dobro poslovao i rastao, ali da je ova godina i pandemije korone to promijenila.

„Prvenstveno se moramo uzdati u sebe i razmjenu iskustava da prebrodimo ovu krizu, a onda se dodatno aktivirati prema institucijama u čemu će nam puno pomoći HGK. Naši zahtjevi nisu toliko teški da bi narušili državni proračun, a nama bi njihovo rješavanje puno pomoglo u radu“, naglasio je Dumičić, uz napomenu kako se na tržištu ne smiju boriti samo na osnovu cijene, već moraju promovirati kvalitetu koju nesumnjivo imaju.

U sklopu Sjednice izabrani su i članovi Vijeća Udruženja, njih 17, a zajednički su zaključili da ih sve muče slični problemi te da kroz angažiraniji rad u sklopu Udruženja HGK mogu lakše doći do svojih ciljeva.

You may also read!

maric

Marić: NPOO važan za povećanje potencijalne stope rasta hrvatskog gospodarstva

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić istaknuo je u četvrtak da je implementacija Nacionalnog plana oporavka i otpornosti

Read More...
Eurostat

Hrvatska s najvećim padom prometa u maloprodaji u EU u ožujku – Eurostat

Hrvatska je u ožujku bilježila najveći pad prometa u maloprodaji na mjesečnoj razini među zemljama EU-a dok je na

Read More...
hrana

Cijene hrane u travnju na najvišoj razini u gotovo sedam godina

Cijene hrane u svijetu porasle su u travnju na najvišu razinu od svibnja 2014. godine, potaknute poskupljenjem šećera, objavila

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.