Svjetski turizam mogao bi do kraja godine potonuti i do 80 posto

In Iz svijeta
tour

Međunarodni turizam teško je pogodila pandemija koronavirusa a do kraja godine broj međunarodnih turističkih dolazaka mogao bi se smanjiti čak 80 posto, pokazuju procjene UN-ove agencije za turizam, objavljene u četvrtak.

U prvom je tromjesečju broj međunarodnih turističkih dolazaka zbog pandemije već pao 22 posto odnosno za 67 milijuna, prema novom turističkom barometru UN-ove Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Samo u ožujku smanjen je 57 posto, budući da su mnoge zemlje uvele ograničenja kretanja i putovanja. Pad dolazaka u prva tri ovogodišnja mjeseca znači 80 milijardi dolara izgubljenog izvoza, pokazuje istraživanje UNWTO-a.

Stanje se u turističkom sektoru može samo pogoršati, navodi agencija. Ako ograničenja putovanja budu ukinuta početkom srpnja, broj turista mogao bi se ove godine smanjiti 58 posto, utvrdili su u UNWTO-u.

Budu li ukinuta početkom rujna, past će 70 posto a potraju li do početka prosinca, smanjit će se 78 posto.

Ukoliko se takva predviđanja ostvare, primanja milijuna ljudi koji žive od turizma bit će dovedena u pitanje, naveli su autori studije.

“Svijet je sučeljen s neviđenom zdravstvenom i gospodarskom krizom”, istaknuo je u izjavi generalni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikašvili.

“Turizam je teško pogođen i u opasnosti su milijuni radnih mjesta u sektoru koji spada među radno najintenzivnije u gospodartvu”, zaključak je istraživanja. (H)

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.