Turistički promet u Opatiji i dalje raste

In Iz zemlje
opatija

U Opatiji je u listopadu boravilo 14 posto više turista, koji su ostvarili 7 posto više noćenja nego u istom mjesecu lani, a u prvih 10 mjeseci u tom je gradu boravilo 5 posto više turista, s 2 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, izvijestili su u petak iz Turističke zajednice Grada Opatije naglašavajući da Opatija i dalje ima rekordne turističke pokazatelje.

U listopadu je na području Opatije boravilo je 46 tisuća gostiju, koji su ostvarili 107 tisuća noćenja. Strani gosti ostvarili su 94 tisuće noćenja, što je 12 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najviše je bilo domaćih turista, zatim iz Njemačke i Austrije.

Najviše noćenja u listopadu, 91 posto, ostvareno je u hotelskom smještaju, a slijedi privatni smještaj s 8,2 posto noćenja.

U prvih deset mjeseci na području Opatije je boravilo 385 tisuća turista, s 1,2 milijuna noćenja.

U tom razdoblju je oko 70 posto od ukupnog turističkog prometa ostvareno u hotelskom smještaju, do je 28 posto prometa bilo u privatnom smještaju.

Najbrojniji su bili gosti iz Austrije i Njemačke, a najveće povećanje prometa ostvarili su turisti iz Kine, 65 posto više dolazaka i 91 posto više noćenja.

“Opatija je u listopadu zabilježila povećanje turističkih dolazaka i noćenja te odličnu popunjenost u hotelskom smještaju. Jesenski mjeseci u znaku su kongresnog turizma, a uz pregršt planiranih događanja i manifestacija u nadolazećem periodu, od kojih svakako treba izdvojiti Najljepši Advent uz more te Festival čokolade, vjerujemo da će turistički i financijski pokazatelji i dalje rasti“, najavili su iz Turističke zajednice grada Opatije. (H)

You may also read!

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti

Read More...
igre

Više od 50% prodaje igračaka odvija se u studenom i prosincu

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u razdoblju od 2008. do 2018. godine. Više od

Read More...
Pevec

Isplata božićnice za sve Pevecove zaposlenike

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nakon jedne od najuspješnijih godina svojim će zaposlenicima osim već isplaćenih regresa i uskrsnice,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.