U Splitu završnica ovogodišnjih Dana poslova u turizmu

In Sajmovi i izložbe
pustolovni turizam

Na Danu poslova u turizmu u Splitu je u petak bilo ponuđeno 5.500 sezonskih radnih mjesta, dok je posjetitelja na splitskim Gripama bilo više od 4.000, objavilo je Ministarstvo turizma.

Među ponuđenim poslovima u Splitu najviše je poslodavaca tražilo sobarice, konobare, kuhare, čistačice, animatore i recepcionare, dok je među posjetiteljima, kako ističu iz Ministarstva turizma, najviše bilo učenika završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola.

Dan poslova u turizmu u Splitu otvorili su predstavnici institucija-organizatora, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Majda Burić, pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ante Lončar. U organizaciji su sudjelovali i HTZ, HGK, HOK i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu.

U sklopu tog Dana, kao i ranije ovog mjeseca u Osijeku i Zagrebu, priređene su i radionice u suradnji HZZ-om, Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Udrugom ugostiteljstva i turizma te Ministarstva turizma, na kojima su učenicima prezentirani načini lakšeg ostvarivanja kontakta s poslodavcem, zasnivanja radnog odnosa i modeli usavršavanja tijekom rada.

Ministarstvo turizma organiziralo je i radionicu na kojoj su pred više od 300 učenika predstavili aktivnosti regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva s ciljem promocije tih centara, a koji će se sufinancirati iz EU fonda, među kojima je od ukupno šest u Hrvatskoj i jedan u Splitu. (H)

You may also read!

ICEL 2020

Održana 10. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL 2020

Jubilarna 10. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL održana je u petak, 20. studenoga u online okruženju. Glavna

Read More...
Damir Zoric

HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta

Zatvaranjem ugostiteljskih objekata ugrožava se opstojnost gospodarstva i radna mjesta, istaknuli su u srijedu iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Read More...
konobar

Hrvatska obrtnička komora: obeštećenje obrtnika zbog zatvaranja je imperativ, možemo razgovarati samo o uvjetima njegovog provođenja

Hrvatska obrtnička komora smatra kako će Vlada RH biti spremna na kompenzaciju obrtnicima kojima se onemogući rad te traže

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.