U Splitu završnica ovogodišnjih Dana poslova u turizmu

In Sajmovi i izložbe
pustolovni turizam

Na Danu poslova u turizmu u Splitu je u petak bilo ponuđeno 5.500 sezonskih radnih mjesta, dok je posjetitelja na splitskim Gripama bilo više od 4.000, objavilo je Ministarstvo turizma.

Među ponuđenim poslovima u Splitu najviše je poslodavaca tražilo sobarice, konobare, kuhare, čistačice, animatore i recepcionare, dok je među posjetiteljima, kako ističu iz Ministarstva turizma, najviše bilo učenika završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola.

Dan poslova u turizmu u Splitu otvorili su predstavnici institucija-organizatora, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Majda Burić, pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ante Lončar. U organizaciji su sudjelovali i HTZ, HGK, HOK i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu.

U sklopu tog Dana, kao i ranije ovog mjeseca u Osijeku i Zagrebu, priređene su i radionice u suradnji HZZ-om, Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Udrugom ugostiteljstva i turizma te Ministarstva turizma, na kojima su učenicima prezentirani načini lakšeg ostvarivanja kontakta s poslodavcem, zasnivanja radnog odnosa i modeli usavršavanja tijekom rada.

Ministarstvo turizma organiziralo je i radionicu na kojoj su pred više od 300 učenika predstavili aktivnosti regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva s ciljem promocije tih centara, a koji će se sufinancirati iz EU fonda, među kojima je od ukupno šest u Hrvatskoj i jedan u Splitu. (H)

You may also read!

trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...
fortenova

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače iz Hrvatske da se prijave za otkup proizvoda koji će se plasirati u Konzumu

PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu, da

Read More...
Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Ovih dana čuje se mnogo pretpostavki i projekcija koliko će COVID-19 kriza trajati te kakve će sve posljedice biti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.