Vuplast u izboru za najbolju poduzetničku priču u Europi

In Tvrtke i tržišta
vuplast

Europska poduzetnička mreža Hrvatske (EEN) koja djeluje u sklopu HGK nominirala je međimursku tvrtku Vuplast za najbolju poduzetničku priču, a glasovima svih članova mreže izabrana je u top tri najbolje u Europi i tako ušla u finalni izbor za pobjednika koji će se održati 19. listopada.

Vuplast se već preko 40 godina bavi proizvodnjom i obradom plastike, a tijekom pandemije kao pun pogodak pokazala se njihova razgradiva „biohazard“ vreća od 100 posto reciklirajućeg materijala koja se pri pranju raspadne, bez negativnih učinaka na perilicu rublja. Takve vreće se koriste za pranje kontaminirane odjeće u bolnicama, vrtićima i domovima za starije osobe.

„Jako smo zadovoljni suradnjom i s Komorom i s EEN-om, ovakva promocija poput ovog natječaja nam je dobra referenca i diže nam ugled. Baš su nam se javili potencijalni partneri iz Švicarske koji su vidjeli našu tvrtku na web stranicama EEN-a i obratili nam se za suradnju. Tako preskačemo one standardne procedure – upoznavanje, inicijalne kontakte i sastanke. Oni vide da smo ozbiljni jer su na nas naletjeli na stranicama etablirane europske institucije na kojoj je i logo Europske komisije. To im ulijeva povjerenje jer znaju da smo provjerena firma kojoj će platiti, a mi ćemo im uredno isporučiti robu. Veliki je to vjetar u leđa“, ispričao nam je Ivan Marciuš, voditelj poslovne logistike u Vuplastu, dodavši kako upravo proučavaju uvjete poslovanja sa Švicarskom.

Ovo je samo nastavak odlične suradnje Vuplasta s EEN-om i Komorom. Naime, u jeku lockdowna upravo te institucije su pomogle tvrtki da stupi u kontakt s francuskom sveučilišnom bolnicom koja je tražila dobavljača topivih vrećica za bio-opasne stvari. Pregovori su vrlo brzo realizirani i uslijedila je isporuka robe na francusko tržište u roku deset dana, a danas već rade direktno sa 70 bolnica i brojnim distributerima diljem Europske unije.

„Najteže je probiti led, kad se odradi prvi posao i kad distributeri odluče investirati u vašu robu ostalo ide automatizmom. Potražnja je sve veća jer je krenuo drugi val korone i sve više ljudi je hospitalizirano. Mi tome prilagođavamo proizvodne kapacitete, planiramo proširenje pogona i rekonstrukciju skladišne hale, a prijavit ćemo se i za sredstva iz EU fondova“, istaknuo je Marciuš.

Pobjednika natječaja EEN-a za najbolju poduzetničku priču će odabrati odbor menadžera iz Europske komisije i bit će objavljen u ponedjeljak, 19. listopada na godišnjoj konferenciji EEN-a, koja se ove godine održava virtualno, pod nazivom Enterprise Europe Network e-Days.

You may also read!

atlantic

Strategija Atlantic Grupe otporna na krizu

Poslovanje Atlantic Grupe pokazalo je tijekom prvih devet mjeseci 2020. godine visoku razinu stabilnosti, unatoč gospodarskim poremećajima uzrokovanim pandemijom

Read More...
1-Martina Brajdić Manojlović, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac

PBZ Grupa donirala oko 300.000 kuna Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, najnovijom je donacijom u sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ pomogla Domu

Read More...
laguna

Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji

Castello Festigia 2017 proglašeno je najboljim vinom iz Hrvatske (Premio della stampa) I ove su se godine vina istarske Agrolagune

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.