Završeno obilježavanje Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu

In Zaposlenost / plaće
zuznr

Zaštita na radu je prva

Vožnjom promotivnim tramvajem „Zaštita na radu je prva“ središtem Zagreba i porukom „STOP ozljedama na radu“, uz efektnu poruku sa zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice u subotu 28. travnja, Zavod za unapređivanje zaštite na radu obilježio je Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu.

Povijesni, za ovu priliku promotivni tramvaj „Zaštita na radu je prva!“ vozio je iskusni Tomislav Doračić, a zaposlenici Zavoda su na tramvajskim stanicama dijelili promotivni materijal kako bi skrenuli pozornost javnosti na važnost dobre zaštite na radu s ciljem sprječavanja ozljeda na radu, očuvanja zdravlja i radne sposobnosti radnika, a time i smanjenja gospodarskih gubitaka.

Predstavljena je i nova kampanja Europske agencije za zaštitu na radu „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“. Ova jedinstvena aktivnost organizirana je u suradnji sa Zagrebačkim električnim tramvajem (ZET) i Ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), čiji su djelatnici sudjelovali u ovoj promotivnoj aktivnosti predstavljajući zaštitnu odjeću i obuću za razna zanimanja.

U večernjim satima, u suradnji za Zagrebačkim holdingom d.o.o., sa zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice, efektnim svjetlosnim efektima i kapljicama vode prikazana je poruka prve nacionalne kampanje u području zaštite na radu u samostalnoj Hrvatskoj „STOP ozljedama na radu“, uz poruku o važnosti učinkovite zaštite na radu.

Na taj način završen je višednevni bogat program radnog obilježavanja Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu, u organizaciji zavoda za unapređivanje zaštite na radu, uz sudjelovanje niza drugih partnera u organizaciji te uz veliki interes posjetitelja.

You may also read!

hup

HUP vjeruje da će Ministarstvo dati alternativi prijedlog vezan uz izmjenu zakona o doprinosima

Iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) reagirali su u subotu na predloženu izmjenu zakona o doprinosima vezanu za povećanje koeficijenta

Read More...
horvat

Ministar Horvat posjetio Špancirfest i razgovarao o poduzetničkoj infrastrukturi

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat posjetio je u petak jubilarni 20. Špancirfest gdje je o poduzetničkoj infrastrukturi

Read More...
prsut

Proizvodnja pršuta ne pokriva ni 50% domaćih potreba

„Proizvodnja pršuta nije samo dio naše kulturne baštine, već i konkurentan i izvozno orijentiran proizvod. No, s današnjim proizvodnim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.