Završeno obilježavanje Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu

zuznr

Zaštita na radu je prva

Vožnjom promotivnim tramvajem „Zaštita na radu je prva“ središtem Zagreba i porukom „STOP ozljedama na radu“, uz efektnu poruku sa zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice u subotu 28. travnja, Zavod za unapređivanje zaštite na radu obilježio je Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu.

Povijesni, za ovu priliku promotivni tramvaj „Zaštita na radu je prva!“ vozio je iskusni Tomislav Doračić, a zaposlenici Zavoda su na tramvajskim stanicama dijelili promotivni materijal kako bi skrenuli pozornost javnosti na važnost dobre zaštite na radu s ciljem sprječavanja ozljeda na radu, očuvanja zdravlja i radne sposobnosti radnika, a time i smanjenja gospodarskih gubitaka.

Predstavljena je i nova kampanja Europske agencije za zaštitu na radu „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“. Ova jedinstvena aktivnost organizirana je u suradnji sa Zagrebačkim električnim tramvajem (ZET) i Ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), čiji su djelatnici sudjelovali u ovoj promotivnoj aktivnosti predstavljajući zaštitnu odjeću i obuću za razna zanimanja.

U večernjim satima, u suradnji za Zagrebačkim holdingom d.o.o., sa zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice, efektnim svjetlosnim efektima i kapljicama vode prikazana je poruka prve nacionalne kampanje u području zaštite na radu u samostalnoj Hrvatskoj „STOP ozljedama na radu“, uz poruku o važnosti učinkovite zaštite na radu.

Na taj način završen je višednevni bogat program radnog obilježavanja Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu, u organizaciji zavoda za unapređivanje zaštite na radu, uz sudjelovanje niza drugih partnera u organizaciji te uz veliki interes posjetitelja.

Pročitajte još vijesti!

Poslovni aspekti trgovine

Izašla nova knjiga – “Poslovni aspekti trgovine”

Iz tiska je izašla knjiga “Poslovni aspekti trgovine” u izdanju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Knjigu su uredili članovi Katedre

Read More...
Adrovic

Novih kredita na hrvatskom tržištu ove godine više od 60 mlrd kuna

Za razliku od 2017. godine, kada je zbog izbijanja krize u Agrokoru tržište kredita “malo zaškripalo”, u 2018. kreditni

Read More...
crikva

PBZ CO i Erste službeno preuzeli crikvenički Jadran

Mirovinski fondovi PBZ CO i Erste preuzeli su i službeno u utorak 70,74 posto udjela u crikveničkom Jadranu, a

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake