19 milijuna kuna za ukupno 43 mala kapitalna projekta na hrvatskim otocima

In Financije i gospodarstvo
otoci

U petak, 24. ožujka 2017. godine, u Splitu je održana svečanost potpisivanja Ugovora za Program razvoja otoka u 2017. godini tijekom koje je Ugovore Korisnicima, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, uručila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i u 2017. godini nastavlja provoditi Program razvoja otoka pružajući podršku malim kapitalnim projektima kojima se želi unaprijediti kvaliteta života na otocima. Spomenutim ugovorima koje je Ministarstvo sklopilo s Korisnicima, ukupno će se na području otoka i poluotoku Pelješcu, sufinancirati 43 mala kapitalna projekta za što se u državnom proračunu osigurao iznos od 19 milijuna kuna. Cilj Programa za razvoj otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

„Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ima jasan stav i politiku prema otocima te će podupirati njihov razvoj i poboljšanje uvjeta života otočana kako bi oni zaista ostajali na otocima i dobro živjeli uz jednake uvjete kao i ostatak Hrvatske. Uz pomoć sredstava iz fondova EU još ćemo čvršće poduprijeti naše otoke i upravo zato formiramo Upravu za otoke kako bi cijeli jedan tim posvetio puno veću pozornost hrvatskim otocima jer oni su naše veliko bogatstvo, a s obzirom na njihovu važnost i brojnost, zasigurno će imati važniju ulogu u novoj financijskoj perspektivi.“, naglasila je ministrica Žalac.

Svečanosti je, kao domaćin ali i potpisnik ugovora, nazočio i župan Splitsko – dalmatinske županije Zlatko Ževrnja koji je pozdravio sve nazočne i poželio puno uspjeha u 2017. godini te istaknuo da otoci osim ljepote kulturne baštine i velikog značaja za turizam Republike Hrvatske, mogu još puno toga pružiti gospodarstvu kroz proizvodnju tradicionalnih i autohtonih proizvoda što će upravo ova sredstva dodatno potaknuti.

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design