786 milijuna kuna za mjere ruralnog razvoja

In Krediti za poduzetništvo
ruralno

Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj u petak, 18. lipnja 2021. godine, usvojen je rebalans Državnog proračuna kojim je Ministarstvu poljoprivrede dodijeljeno dodatnih 110 milijuna kuna, od čega se čak 86 milijuna kuna odnosi na nacionalni udio sufinanciranja od 15 % u provedbi mjera Programa ruralnog razvoja, zahvaljujući brojnim investicijama hrvatskih poljoprivrednika koje su brže od očekivanog.

Pri osiguravanju nacionalnog udjela istovremeno se povećavaju i sredstva u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za 700 milijuna kuna.

„Vlada Republike Hrvatske uvijek pronalazi sredstva kako bi mogla podržati i pratiti investicijski ritam hrvatskih poljoprivrednika. Investicije u poljoprivredu su sve brže i vrijednije, unatoč tržišnim poremećajima u ovoj i prošloj godini. To je rezultat, prije svega, vrijednog, napornog i sve uspješnijeg rada hrvatskih proizvođača i prehrambene industrije“, ističe ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ostala dodijeljena sredstva namijenjena su za pojačane kontrole u cilju osiguravanja zaštite zdravlja građana i sigurnosti hrane te za hitne reakcije u tržišno osjetljivim sektorima kao što su pčelarstvo i proizvodnja šećerne repe.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design