Pivana je priredila druženje pivskih znalaca i entuzijasta s idejom razmjene iskustava i znanja radi poticanja razvoja kućnog pivarstva te cjelokupne kulture priprave piva. Pod moderatorskom palicom radijskog voditelja i strastvenog pivskog sommeliera Milana Peha, okupljeni zaljubljenici u pivo razgovarali su o sastojcima piva i detaljima u njihovom procesu pripreme, stilovima kuhanja i čuvanja te drugim koracima u proizvodnji ovog pića.
„Pivo je odavno mnogo više od tek popularnog pića koje prati neke od naših najdražih aktivnosti, a u njegovoj pripremi uz sve širi izbor sastojaka s kojima mali pivari danas eksperimentiraju, presudan sastojak često čine ljubav i entuzijazam prema njegovoj pripremi“, izjavio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk, koji je okupljenima je održao predavanje o pivskoj teoriji, kao i o važnosti vode kao ključnog sastojka za pivo.
Predstavnici male nezavisne pivovare Hotch Potch, ujedno i prošlogodišnji pobjednici natjecanja kućnih pivara, okupljenima su iznijeli svoja iskustva s otvaranjem vlastite pivovare. Juicy Pale ale ove pivovare već se može pronaći u bolje opremljenim trgovinama, a njihova su iskustva poslužila kao inspiracija pivskim entuzijastima koji se još možda nisu okušali na vlastitu pivsku priču.
Uz to, okupljeni su imali priliku pogledati i opremu za homebrewing (kućnu pripremu piva) te kušati nova piva iz Grif mikropivovare, čiji je pogon bio otvoren za obilazak. Grif mikropivovara otvorena je krajem 2017. godine te je usmjerena na proizvodnju svježih i aromatičnih te nepasteriziranih i nefiltriranih piva.
Homebrewing druženje koje se održalo u Pivani u organizaciji tvrtke K pivovari drugo je po redu, a daje se naslutiti da će biti nastavljeno sličnim događanjima kako bi se potaklo male kućne pivare i ostale entuzijaste na razmjenu znanja i vještina u proizvodnji piva.