Ledov sladoled – Lino Lada proglašen je najboljim sladoledom na svijetu od strane International Ice Cream Consortiuma. Natjecanje se održalo u Švedskoj gdje su se Ledovi proizvodi još jednom istaknuli zahvaljujući svojoj kreativnosti, ideji i tehnologiji izvedbe.
Stručnjake je oduševio jedinstveni oblik Lino Lada sladoleda i inovativni mekani preljev, međutim ono što je presudilo da ovo postane najbolji sladoled na svijetu je doživljaj Lino Lada namaza koji je uspješno prenesen na sladoled.
Sladoled je nastao u suradnji sa Podravkom te je lansiran na tržište u travnju ove godine. Prve zalihe tada su rasprodane u svega nekoliko dana, čime je ovaj sladoled postao najtraženiji desert.
„Iznimno smo ponosni na ovu nagradu i priznanje kojim je Ledo sladoled potvrđen kao najbolji sladoled na svijetu po mišljenju struke, odnosno globalnih neovisnih proizvođača sladoleda. Ova nagrada dodatna je potvrda predanog rada naših zaposlenika, a posebno našeg razvojnog tima koji uspješno svoje kreativne ideje pretvara u najfinije sladolede i smrznute proizvode. Svake godine Ledo testira i razvija mnoštvo različitih okusa sladoleda i kombinacija želeći pri tome uvijek udovoljiti zahtjevima svojih potrošača jer su nam oni na prvom mjestu. Biti najbolji na svijetu, velika je čast, kao i obaveza da i u budućnosti nastavimo s proizvodnjom najkvalitetnijih sladoleda koji i na globalnoj razini predvode svojim tehnološkim rješenjima, inovacijama i kreativnošću.“ istaknuo je Marin Poljak, predsjednik Uprave Leda.
Podsjetimo da ovo nije prvo priznanje Ledo brandovima, osvojene su brojne nagrade iz različitih sfera poslovanja kao što su inovacije, tehnička rješenja te marketinške komunikacije. Tako je projekt Hešteg osvojio IICC nagradu za najbolje komercijalno rješenje te CROPAK nagradu za najbolji grafički dizajn. Fokus kompanije na kvalitetu i inovacije potvrđuju i nagrade za najinovativnije sladolede koje su prijašnjih godina dobili proizvodi Torta od čokolade na štapiću, Vruća ljubav i Ice Snack, dok su nagrade za najbolji sladoled osvajali proizvodi King Truffles i Torta od borovnice na štapiću, sve dodjeljene od strane IICC udruženja.
International Ice Cream Consortium (IICC) je udruženje svih globalnih neovisnih proizvođača sladoleda čija je svrha postojanja razmjena iskustva i stjecanje novih znanja putem raznih edukacija i radionica. Svake godine summit se održava u jednoj od zemalja članica, a vrhunac ovog događanja je dodjela nagrada u raznim kategorijama. Stručni žiri temeljito pregledava svaki prijavljeni koncept u svakoj kategoriji te na temelju dostavljenih materijala i degustacije proizvoda donosi odluku o pobjedniku.