Na Međunarodni dan kave proglašeni najbolji baristi

In HoReCa
franck

Natjecanjima poput ovoga, kao i ulaganjem u razvoj barističke scene i vrhunsku kvalitetu kave, Franck pruža podršku svojim partnerima u ugostiteljstvu.

Na Međunarodni dan kave koji se već tradicionalno obilježava 1. listopada održano je finale Franck regionalnog barističkog natjecanja.

U veliko finale kvalificiralo se devet najboljih barista iz regije, a ovogodišnju titulu najboljeg osvojio je Marko Podbrežički iz Zagreba (Mala kavana), a time i vrijednu glavnu nagradu – stručnu edukaciju i certificiranje u SCA Premier Campusu u Matuljima. Ovaj kampus jedini je SCA certificirani centar u ovome dijelu Europe koji za cilj ima edukaciju specijalista za kavu po međunarodnim standardima te pomicanje granica svijeta kave u Hrvatskoj.

Drugo mjesto osvojio je Mihael Fintić iz Zagreba (caffe bar Verdi), dok je trećeplasirani Ivan Sinčić iz Pirovca (caffe bar Rišpet).
Pobjednicima ovogodišnjeg natjecanja nagrade je uručio Mislav Žižanović iz Francka koji je pritom istaknuo: „Iznimno mi je drago vidjeti kako zanimanje barista iz dana u dan postaje sve popularnije, što potvrđuje i podatak da svake godine broj prijavljenih natjecatelja na Franck barističkim natjecanjima raste. Na ovaj način konobarima iz cijele regije nastojimo omogućiti stjecanje znanja i vještina ključnih za uspješnu karijeru i profiliranje u svijetu kave, ali i pružiti podršku svojim partnerima u HoReCa poslovanju diljem regije“.

Na kvalifikacijskim natjecanjima barista testirala se sposobnost i umijeće natjecatelja u pripremanju espressa i cappuccina, a okupila su 50-ak natjecatelja iz gotovo 15.000 ugostiteljskih objekata s kojima Franck surađuje. Natjecatelji su pripremali Franck premium Superiore espresso, blend probranih zrna kave isključivo s Rainforest Alliance™ certificiranih plantaža koje udovoljavaju najstrožim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti.

Franck od početka podiže ljestvicu u kvaliteti espressa te stvara i prati trendove, a natjecanjima poput ovoga nastoji ojačati svoje HoReCa poslovanje u regiji te pružiti podršku partnerima kroz rast i ulaganje u razvoj barističke scene i vrhunsku kvalitetu kave.

You may also read!

wall

Wall Street prošloga tjedna pao, europske burze porasle

Na Wall Streetu su cijene dionica prošloga tjedna pale jer se očekuje usporavanje rasta američkog gospodarstva, dok su europski

Read More...
Valamar

Poduzetnici u turizmu upozoravaju na otežano zapošljavanje stranaca

Turistički poduzetnici upozoravaju ovih dana na poteškoće u zapošljavanju stranih radnika zbog nove regulative, žaleći se da će to

Read More...
Podravka Agri

Podravka Agri dogovorila povećanje plaća i ostalih materijalnih prava za svoje radnike u poljoprivrednim kompanijama

Pregovarački timovi Belja, PIK-a Vinkovci i Vupika, a pod okriljem Podravke Agri, te reprezentativnih sindikata – Sindikata PPDIV, HUS

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design