WINE EnoGastro Vip Event u Splitu

In Konferencije / savjetovanja
Wine 2 EnoGastroVipEvent

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca.

U splitskom hotelu Amphora 17. ožujka 2022. održan je drugi dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event.

Na prostoru u kojem su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda. Vina prehrambene proizvode moglo se kušati, uz razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova. Tako su poslužena mnoga fina jela kao što su kanapei s bakalarom i tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama. Kušalo se vina izlagača, razne delicija OPG-ova, Cromarisovih, PIK Vrbovca delicija i jela s Istarskim tartufima.

Kao gosti manifestacije bili su polaznici Veleučilišta Aspire koji su goste nudili s kanapeima s tematikom srednje Dalmacije.
Održane su radionice za ugostiteljsko-turistički sektor. Sommelier Siniša Koceić predstavio je temu “Zlatarica i Trnjak – princeza i vitez Dalmatinske zagore”.

Vlasnik marketinške agencije ATAUCTUS, Josip Ukalović govorio je o digitalnom marketingu u turizmu i ugostiteljstvu.

Vinska stručnjakinja Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić objasnile su koliko je bitna promocija vina u medijima.
Sommelierka Mira Šemić dočarala je svijet vina istarske vinarije Prelac.

F&B manager u Hotelima Baška Voda, Renato Todesca govorio je kako funkcionira u hotelima profesionalni odjel nabave hrane i pića.

Mario Majce iz Badela 1862. ponudio je na kušanje nekoliko koktela na bazi Antique Pelinkovca. Sommelier Jure Andrijašević imao je temu Putevi i stranputice modernog gina.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili glavni Chef hotela Amphora Bruno Čuturić i njihov FB Manager Jadran Ćuzela.

Tjekom večere bila su jela od carpaccia od sipe, preko tartara od jadranskih kozica, Cromarisovog fileta brancina sa zelenim bobičastim povrćem do PIK-ovih dugo kuhanih pa pečenih junećih obraza. Jela su pratila vina Cossetto, Prelac, Ščurek, Jakovac, IURIS i Matić.

Partneri događanja bili su Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grad Split, TZG Splita, Hrvatska gosodarska komora, ŽK Split i Hotel AMPHORA.

Nakon Splita 24.3.2022. WINE EnoGastro Vip Event održat će se u Zagrebu u hotelu WESTIN.

Pripremio: Tomislav Radić

You may also read!

Croagro

CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja: cjelovita suvremena rješenja za poljoprivredu budućnosti

Zagrebački velesajam od 5. do 8. prosinca 2024. postaje središte dvaju vodećih događaja: CroAGRO – međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme

Read More...
Tonći Glavina

Hotelski sektor ulazi u sljedeću sezonu s optimizmom, a za jačanje konkurentnosti ključno je potaknuti veća ulaganja u nove kapacitete koja osiguravaju veću dodanu vrijednost i održivost hrvatskog turizma

Hotelski sektor izuzetno je zadovoljan ostvarenim rezultatima ove turističke godine i visokom popunjenošću te optimistično gleda na sljedeću sezonu,

Read More...
Od izvora do mora 2024_Ranko Šuvar CROPIX_3

Obilježen završetak ovogodišnjeg izdanja projekta ‘Od izvora do mora’

Simboličnom sadnjom na lokaciji Turističko-edukativni centar Novo Čiče u Velikoj Gorici, obilježen je završetak ovogodišnjeg izdanja projekta Od izvora

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design