Održan Wine ViP Event u Zagrebu

In Sajmovi i izložbe
Wine Vip Event Zagreb

U hotelu Antunović West 12. ožujka održan je 37. po redu event, ujedno i zadnje ovogodišnje izdanje ove jedinstvene međunarodne enogastronomske manifestacije u organizaciji Dantesa i njegove agencije. Nakon Splita, Zadra, Rijeke i Poreča Wine ViP Event stigao je i do Zagreba. S puno emocije i predanosti, Dantes već osmu godinu nastavlja svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti sa ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Wine Vip Event održava se u pet gradova diljem Hrvatske i nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.
Fokus eventa je na malim proizvođačima sa ciljem promocije lokalne enogastronomije, stoga redovito nastupaju probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije oržavanja eventa. Tako su u Zagrebu, među ostalim, svoju ponudu predstavile vinarije Đurinski, Matiška, Florijanović, Legovina, Iuris vina, Danubio, Dveri Pax, Famiija Estate, Radgonske gorice, te brojni drugi, zatim mesnice Bođirković, PIK Vrbovec, Pepas savijače, Dukat – President, Červar i Rheos djevičanska maslinova ulja iz Istre, pivnica i pivovara Mlinarica, ugostiteljska oprema Alexander commerce i niz drugih.

Posebno zanimanje su privukli učenici srednje škole Plitvička jezera, koji su pod mentorstvom nastavnica demonstrirali svoje znanje i umijeće i pripremili svoje lokalne ličke delicije.

Naglasak događaja bio je na hrvatskim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.

Dodatna posebnost ovog eventa, na kojoj se ustraje svih godina, besplatan je ulaz gostima i sudjelovanje na edukacijama, te stručnim radionicama a za koje se tražilo mjesto više.

Umjesto kotizacije za čašu, davale su se donacije za Hrvatsku ligu protiv raka, a čaše su gosti mogli prilikom odlaska sa sobom uzeti kao uspomenu. Prikupljeno je na eventu u hotelu Antunović i dan ranije na humanitarnoj večeri u restoranu Maksimir fantastičnih 4.779,73 eura te su sva prikupljena sredstva odmah donirana spomenutoj ligi.

Na pet organiziranih evenata u pet gradova i u tri grada na donacijskim večerama prikupljeno je ukupno skoro 15 tisuća eura, točnije 14.881,75 eura.

Uz druženje s izlagačima, brojni profesionalci su prepoznali Wine Vip Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu, a niz je otvoren degustacijskom radionicom „4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije“ pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice.

Voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commercu, Iva Šetina je pojasnila sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel, nakon čega je chefica Doris Vlah sudionike radionica počastila ukusnim Dukatovim zalogajem iznenađenja.

Slijedila je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorivši o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, dok je savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge.

O pjenušcima Ferné i Lillith, govorio je Antonio Degrassi iz vinarije Degrassi, a mjesto više tražilo se i na radionici vrhunskog hrvatskog sommeliera Darka Lugarića, koji je podučio kako degustirati vino kao profesionalac.

Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Turistička zajednica grada Zagreba, Alexander Commerce, RB Auto Renault i hotel Antunović West, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

You may also read!

Tonći Glavina

Hotelski sektor ulazi u sljedeću sezonu s optimizmom, a za jačanje konkurentnosti ključno je potaknuti veća ulaganja u nove kapacitete koja osiguravaju veću dodanu vrijednost i održivost hrvatskog turizma

Hotelski sektor izuzetno je zadovoljan ostvarenim rezultatima ove turističke godine i visokom popunjenošću te optimistično gleda na sljedeću sezonu,

Read More...
Od izvora do mora 2024_Ranko Šuvar CROPIX_3

Obilježen završetak ovogodišnjeg izdanja projekta ‘Od izvora do mora’

Simboličnom sadnjom na lokaciji Turističko-edukativni centar Novo Čiče u Velikoj Gorici, obilježen je završetak ovogodišnjeg izdanja projekta Od izvora

Read More...
Svega oko 15 posto hrvatskih tvrtki izvozi, ali one zapošljavaju 51posto privatnog sektora

Svega oko 15 posto hrvatskih tvrtki izvozi, ali one zapošljavaju 51 posto privatnog sektora

U Hrvatskoj samo oko 15 posto poduzeća izvozi, a istovremeno ta baza poduzeća zapošljava više od polovice svih radnika

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design