Lidl smanjio udio šećera i soli u žitaricama i dijelu pekarskih proizvoda

In Istraživanja
1-Lidlova pekara

Svjetski dan kruha – Nakon nedavnog izdavanja position papera o održivoj nabavi ribe, ljuskara i njihovih proizvoda, Lidl se obvezao da će u Hrvatskoj do 2025. godine na dijelu asortimana vlastitih brendova postupno smanjivati prosječni ponderirani udio dodanog šećera i soli za 20%.

Kroz svoj position paper Lidl Hrvatska želi doprinijeti edukaciji svojih potrošača o važnosti zdrave prehrane te savjesnoj i umjerenoj konzumaciji proizvoda koji u svom sastavu imaju značajniji udio šećera i soli. Budući da Lidl Hrvatska redovito prati želje i zahtjeve svojih potrošača, a s ciljem očuvanja zdravlja potrošača bez popratnog odricanja u konzumaciji omiljenih namirnica, od rujna 2017. godine intenzivno djeluje u smjeru smanjenja udjela soli u dijelu pekarskih proizvoda.

Istraživanja su pokazala da prosječan dnevni unos soli u Hrvatskoj iznosi 11,6 grama. Potaknut ovim istraživanjima koja nam pokazuju povećan dnevni unos soli u organizam, ali i u želji da preuzme odgovornost prema čovjeku i prirodi, Lidl će u Hrvatskoj do 2025. godine na dijelu asortimana vlastitih brendova postupno smanjivati prosječni ponderirani udio dodanog šećera i soli i to u žitaricama/pahuljicama, kruhu i pecivima, keksima i konditorskim proizvodima, gotovim jelima (pizza), mesnim prerađevinama, grickalicama.

Kruh je neizostavni dio svakodnevne prehrane i omiljena namirnica, a najviše soli konzumiramo upravo putem pekarskih proizvoda. Godišnje prosječan Hrvat pojede 70 kg kruha i peciva, a prema nekim istraživanjima, unos kuhinjske soli preko kruha i peciva iznosi 25 do 30%. Od rujna 2017. godine, Lidl Hrvatska je započeo postupno smanjivanje udjela dodane soli za 30% u bijelom, polubijelom, crnom, lovačkom i krumpirovom kruhu te kajzerici i kukuruznom bagetu, kako bi se postigao još bolji okus i zdraviji užitak. Ovih 7 proizvoda sa smanjenim udjelom soli, koji čine četvrtinu Lidlovog pekarskog asortimana, u prodaji su od 1. listopada 2017., a ovo je samo početak djelovanja na ovom području.

You may also read!

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar Tech - METRO nagrada za najbolji digitalni

Read More...
dan-poduzetnika

HUP: Uz uklanjanje prepreka gospodarski rast mogao bi biti i brži

Hrvatsko gospodarstvo raste po najvišim stopama u EU, ali rast bi mogao biti još brži, a Hrvatska bi mogla

Read More...
Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design