Akademija Raise the Bar ponovno potiče izvrsnost u ugostiteljstvu

In Dualni sustav obrazovanja
Raise the Bar

U ponedjeljak, 5. prosinca, s edukacijom je započela šesta generacija Akademije Raise the Bar u sklopu koje će 13 konobara, barmena i barista tijekom devet tjedana usavršavati do sada stečena znanja. Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinu obrazovnom centru u Zagrebu, Akademija obuhvaća i terensku nastavu te praksu u barovima i restoranima diljem Hrvatske.

„Daljnjim rastom kvalitete u ugostiteljstvu važnost ulaganja u radnu snagu postaje nazivnik oko kojeg se svi u industriji trebamo okupiti. Naš zadatak kao generacije je popularizirati ugostiteljska zanimanja, ostaviti iza sebe ljude koji će biti bolji i omogućiti im bolje preduvjete od onih kakve smo mi imali. Ponosni smo što interes za Akademiju raste iz godine u godinu i što smo za ovu generaciju zaprimili rekordan broj prijava. To dokazuje da postoje brojni mladi i ambiciozni ljudi koji traže nove prilike te svoju budućnost i svoj poziv vide upravo u ugostiteljstvu“, rekao je Filip Verbanac, direktor Odjela za kavu, jaka alkoholna pića i ugostiteljstvo Coca-Cole HBC Adria i začetnik projekta Raise the Bar.

Glavnom predavaču na Akademiji Marku Pećniku i stručnjaku za kavu Tomislavu Košutiću pridružit će se vrhunski stručnjaci kako bi novoj generaciji polaznika omogućili da steknu uvid u svijet miksologije i jakih alkoholnih pića, vina, kave, piva i barskog menadžmenta. Najboljem hrvatskom sommelieru i suvlasniku restorana Noel Ivanu Jugu ove će se godine kao predavač pridružiti i glavni sommelier Noela Toni Arbunić. Vrhunski sommelieri polaznike će upoznati s osnovama enologije te svjetskim i hrvatskim vinima, a o procesu proizvodnje, vrstama i posluživanju piva učit će od vlasnika Zmajske pivovare Andreja Čapke.

Ove godine Akademiji se kao predavač pridružio i Vedran Gulin, vlasnik restorana SOI Fusion, koji će polaznicima prenijeti svoje bogato iskustvo i znanje o barskom menadžmentu koji obuhvaća sve od vođenja tima i odnosa na radnom mjestu do zadovoljstva gostiju i inovacija u poslovanju.

Akademiju Raise the Bar do sada je završilo 45 konobara, barista i barmena. Svi alumni trenutno su zaposleni, a neki od njih rade u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj kao što su zagrebački restoran Noel, hostel Swanky Mint, San Servolo resort & spa u Istri i Olive Tree u Splitu.

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca trima programima: Akademijom za konobare, bariste i barmene, Stipendijama za kuhare i slastičare te edukativnim programom Raise the Bar Youth koji je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.

You may also read!

Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...
Predstavnici MMM

MMM Agramservis novi je izdavatelj mini obveznica

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka (IBD) Intesa Sanpaolo Grupe, djelovala je kao jedini agent izdanja i

Read More...
Zaštita na radu investicija, a ne trošak

Zaštita na radu investicija, a ne trošak

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora - Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design