Bosch predstavlja pametna rješenja u Las Vegasu

In Sajmovi i izložbe
bosch

Od 5. siječnja do 8. siječnja 2017. Bosch će na sajmu CES® 2017 u Las Vegasu pokazati kako povezivost predmete pretvara u partnere, suputnike i pomoćnike.

Svjetski dobavljač tehnologija i usluga na strukovnom će sajmu predstaviti inovativna rješenja u sljedećim područjima: pametni dom, pametni grad, povezana mobilnost, Industrija 4.0 i tehnologija senzora. Te tehnologije čine svakodnevni život lakšim, ugodnijim i sigurnijim. Bosch možete pronaći u Središnjoj dvorani na štandu #14128.

Pametni dom: čini život kod kuće jednostavnijim i sigurnijim
Proširen sustav pametnog doma: Boschev sustav pametnog doma omogućuje upravljanje povezanim uređajima u domu s pomoću jedne aplikacije. Na sajmu CES Bosch će pokazati kako je poboljšao sustav uz pomoć tehnologija kao što su detektori dima i pokreta koji mogu preuzeti dodatne funkcije te upravitelja scenarija. On povezani dom čini još intuitivnijim. Također, olakšava svakodnevni život korisnika. Primjerice, kad nekamo odu, korisnici više ne trebaju provjeravati jesu li isključili grijalice, elektroničke uređaje ili svjetla. Upravitelj scenarija za Boschevu aplikaciju za pametni dom predviđa rutinske dnevne zadatke i lako se može aktivirati jednim dodirom prstom.

bosch_smart_homeViše sigurnosti u domu: Osim toga, Bosch će predstaviti tri nova rješenja za više sigurnosti. Zahvaljujući unutarnjoj kameri od 360° i vanjskoj kameri Eyes korisnici prate što se događa u kući u svakom trenutku, bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Zahvaljujući lokalnom kriptiranom snimanju korisnici više neće propustiti nijedan važan događaj osim ako to ne žele, naravno. Objektiv unutarnje kamere od 360° jednostavno se može gurnuti u tijelo kamere s pomoću dodira prstom, čime se osigurava privatnost. Vanjska kamera Eyes više je od kamere. Ona u jednom inteligentnom uređaju objedinjuju osvjetljenje, senzore pokreta i portafonski sustav. Bosch Twinguard, vrhunski detektor dima sa senzorom za kvalitetu zraka, poboljšava sigurnost doma. Zahvaljujući profesionalnoj tehnologiji dvostrukih zraka jasnije prepoznaje opasne situacije, što sprječava lažna upozorenja. Osim toga, moguće je upotrijebiti sirenu za zastrašivanje neželjenih gostiju.

Osobni pomoćnik u kuhinji: „Moj kuhinjski patuljak (My kitchen elf)”, ili skraćeno Mykie, koncept je osobnog pomoćnika koji služi kao pametni pratitelj u kuhinji. Pokreće se uz pomoć korisnikova glasa. Mykie sluša, odgovara na pitanja i pomaže u svakodnevnim poslovima. Primjerice, zna točno koliko se dugo kolač još mora peći u pećnici, što se nalazi u hladnjaku ili hoće li poslijepodne biti sunčano. Kad je Mykie povezan, korisnici mogu upravljati cijelim asortimanom kućanskih aparata serije Home Connect .

Povezani električni alati: Bosch profesionalnim ljudima iz struke nudi sve, od pojedinačnih proizvoda do cijelog inventara sustava za upravljanje koji se mogu upotrebljavati za optimizaciju radnih procesa i povećanje produktivnosti. Štoviše, vlasnici Boschevih povezanih električnih alata mogu ih personalizirati putem aplikacije: Mogu konfigurirati uređaje kako bi odgovarali njihovim potrebama i spremati postavke koje se upotrebljavati u budućnosti. Korisnici uz to mogu i primati informacije o statusu alata kao i savjete za uklanjanje grešaka, primjerice, kad se uređaj isključi zbog pregrijavanja. Uz to, aplikacija pokazuje korisniku koliko se dugo uređaj već upotrebljava. U nekim slučajevima aplikacija se može upotrebljavati kao daljinski upravljač, što ljudima iz struke štedi vrijeme.

Pametan grad: veća kvaliteta života, energetska učinkovitost i sigurnost

Rješenja za inteligentni grad: Na sajmu CES Bosch će predstaviti rješenja u područjima mobilnosti, energetske i graditeljske tehnologije, sigurnosti i digitalne gradske administracije. U području mobilnosti obuhvaćene tehnologije obuhvaćaju sustave za nadzor okoliša i povezane tehnologije za parkiranje kao i upravljanje voznim parkom, e-mobilnost te intermodalna rješenja za prijevoz. U području energije obuhvaćene su virtualne elektrane, energetski učinkovito grijanje, sustavi za toplu vodu i rashladni sustavi, kao i tehnologija za pohranu energije. Sigurnosni sustavi obuhvaćaju tehnologije za zaštitu od požara, sustave za kontrolu pristupa te sustave videonadzora. Bosch za stambene zgrade nudi tehnologiju pametnog doma i povezane kućanske aparate.

Pametna tehnologija za nove četvrti u San Franciscu: Kao primjer uspješnog projekta pametnog grada Bosch će na sajmu CES pokazati kako ostaci nekadašnjeg brodogradilišta mornarice i nogometnog stadiona postaju dvije nove atraktivne četvrti, The San Francisco Shipyard i Candlestick Point. Kao tehnološki partner nositelja projekta, grupe FivePoint, Bosch radi na pametnim rješenjima za moderne četvrti.

Vivatar: Nova aplikacija Vivatar digitalni je anđeo čuvar ljudi u pokretu, primjerice kad se kasno navečer vraćaju kući ili dok se bave sportom na otvorenom na neravnom terenu. Uz pomoć GPS-a i funkcije dopisivanja korisnici mogu ostati u kontaktu s prijateljima i obitelji ako se ne osjećaju sigurno dok obavljaju svoje uobičajene aktivnosti. Putem funkcije Bosch hitna služba, u hitnom slučaju uz samo jedan dodir prstom brzo mogu dobiti pomoć.

Parkiranje temeljeno na zajednici: Parkirna mjesta uz rub kolnika vrlo su tražena, posebice u gradskim stambenim područjima. Uz parkiranje temeljeno na zajednici Bosch preuzima potragu za parkirnim mjestom te rasterećuje vozača. Dok se automobil vozi ulicom, ultrazvučni senzori otkrivaju dostupna mjesta i mjere udaljenost između parkiranih automobila. Prikupljeni se podaci zatim prenose na digitalnu kartu ulice. Visokoučinkoviti Boschevi algoritmi procjenjuju prihvatljivost podataka i predviđaju situaciju na parkirnom mjestu. Vozilima koja se nalaze u blizini dostupna je karta u stvarnom vremenu pa vozači stoga mogu voziti izravno na parkirno mjesto. Pilot projekti u SAD-u planirani su za 2017. U suradnji s tvrtkom Mercedes-Benz Bosch trenutačno ispituje koncept parkiranja temeljenog na zajednici u gradskom središtu u Stuttgartu.

Povezana mobilnost automobil pretvara u osobnog pomoćnika

bosch-showcarKako će izgledati vožnja u budućnosti? Bosch će na sajmu CES 2017 predstaviti svoju viziju uz novi konceptni automobil. Uz kuću i ured automobil će se zahvaljujući povezivosti pretvoriti u treći životni prostor. Uz pomoć personalizirane komunikacije između automobila i vozača i u budućnosti će se moći sigurno rukovati sve većom učinkovitošću i sveobuhvatnim uslugama. Osim toga, automatizirana će vožnja vozačima uskoro ostaviti više vremena da se posvete drugim zadacima. Primjerice, vozači i putnici moći će vrijeme koje provode u automobilu iskoristiti za slanje e-pošte ili zabavu uz glazbu i videozapise koji se prenose streamingom.

You may also read!

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...
Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka je pozvana u finalizaciju pregovora o kupnji poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe kao preferirani partner. Sukladno tome, Podravka i

Read More...
Fortenova grupa

Fortenova grupa Podravku izabrala kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta kupoprodaje Poslovnog područja poljoprivreda

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design