Branislav Bibić preuzeo poziciju generalnog direktora Philip Morris-a za regiju Jug Afrike

In Karijere
Bibić

Philip Morris International (PMI) imenovao je Branislava Bibića na poziciju Generalnog direktora za regiju Jug Afrike, sa sjedištem u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici.

Bibić je hrvatskoj poslovnoj javnosti najpoznatiji kao bivši predsjednik Uprave Philip Morris Zagreba, nakon čega je prešao u Švicarsku, gdje je radio kao član Management tima i globalni direktor za korporativne poslove za PMI Duty Free poslovanje. U Južnu Afriku prelazi iz Rumunjske, gdje je od 2016. bio na poziciji generalnog direktora. Prije PMI-a, Bibić je karijeru razvijao u Atlantic Grupi i njemačkoj fondaciji Friedrich Naumann Stiftung. Završio je Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, magistrirao Europske studije na College d’Europe te magistrirao Poslovno upravljanje na Oxford-u.

„Počašćen sam ovim imenovanjem i radujem se suradnji s timom na ostvarivanju naše vizije Južne Afrike bez duhanskog dima. Naša strategija se bazira na zamjeni cigareta brzo rastućim IQOS-om i drugim proizvodima smanjenog rizika. Stvaranje budućnosti bez duhanskog dima, u kojoj se cigarete zamjenjuju bezdimnim alternativama za punoljetne pušače koji bi inače nastavili pušiti, ključan je doprinos koji možemo dati održivosti svijeta i naše kompanije“, izjavio je Branislav Bibić.

Ukratko o tvrtki Philip Morris International (PMI)
Philip Morris International (PMI) predvodi transformaciju duhanske industrije kako bi stvorio budućnost bez dima i u konačnici zamijenio cigarete bezdimnim proizvodima u korist punoljetnih pušača koji bi inače nastavili pušiti, društva u cjelini, PMI-a i njegovih dioničara. PMI je vodeća međunarodna duhanska kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom cigareta, bezdimnih proizvoda i povezanih elektroničkih uređaja i pribora te drugih proizvoda koji sadrže nikotin. PMI gradi budućnost na novoj kategoriji bezdimnih proizvoda koji, iako nisu bez rizika, predstavljaju daleko bolji izbor od nastavka pušenja cigareta. Putem multidisciplinarnih kapaciteta u razvoju proizvoda, najmodernijih postrojenja i znanstvenih dokaza, PMI nastoji osigurati da bezdimni proizvodi zadovoljavaju preferencije potrošača i stroge regulatorne zahtjeve.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design