Brnjac: Turizam na putu izuzetno dobre sezone, trenutno 50 posto bolji rezultat

In Iz zemlje
brnjac

Ne trebamo se bojati nikakvih tržišta i njihovih mjera nego razmišljati i slati poruke da smo na putu da imamo izuzetno dobru sezonu, trenutno je u Hrvatskoj 620 tisuća turista, što je 50 posto više nego prošle godine, čime možemo biti zadovoljni, izjavila je u srijedu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

“Uz dobru procijepljenost i pridržavanje epidemioloških mjera, možemo imati sezonu iznad svih očekivanja. Ne trebamo gledati što drugi rade, ali trebamo vidjeti pozitivne primjere poput Malte, gdje je procijepljenost na oko 72 posto na njihovih pola milijuna stanovnika. To je turistička destinacija i dobar primjer, tako bi i mi trebali”, rekla je ministrica novinarima nakon užeg kabineta Vlade.

Iznijela je i podatak da je trenutno u Hrvatskoj 620 tisuća turista, što je 50 posto više nego u isto vrijeme 2020. godine.

Na pitanje oko manifestacija i preporuka da se odgode za rujan i jesen, Brnjac je odgovorila da su uputili dopis odnosno određeni zahtjev predsjednicima svih turističkih zajednica, što su gradonačelnici, načelnici i župani, da se sve ono što se ne može organizirati u kontroliranim uvjetima odgodi za rujan zbog ljetne sezone, a ono što se organizira bude u kontroliranim uvjetima, uz dozvole i u suradnju s regionalnim i lokalnim stožerima.

Upitana zna li sada, za razliku od prije nekoliko dana, koliko se djelatnika u njezinom Ministarstvu cijepilo, Brnjac je rekla da je to otprilike 60-ak posto po podacima koje su od ljudi dobili dobrovoljno.

Smatra i da bi građani i javnost trebali znati postotke cijepljenih i u javnom i u privatnom sektoru. Trebamo znati jednostavno kakva je situacija, kazala je ministrica turizma i sporta. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design