Broj zaposlenih u industriji pao 0,1 posto

In Statistika
industrija

Ukupan broj zaposlenih osoba u industriji u kolovozu ove godine pao je za 0,1 posto u odnosu na srpanj, dok je prema kolovozu prošle godine viši za 0,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Statistički podaci na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za tri posto te proizvodnji pića, za 2,1 posto.

Najveći je rast zabilježen u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za 1,7 posto.

Na godišnjoj razini najviše je pao broj zaposlenih u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 24,1 posto te proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 17 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda, za 7,4 posto te proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 7,2 posto.

Kumulativni podaci za prvih osam mjeseci pokazuju da je ukupan broj zaposlenih u industriji bio 0,9 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih osam mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine povećana za 8,6 posto.

Inače, isto je izvješće DZS-a pokazalo da je u kolovozu industrijska proizvodnja porasla deveti mjesec za redom, i to za 5,2 posto na godišnjoj razini što ukazuje na nastavak oporavka proizvodnje i cjelokupnog gospodarstva od koronakrize. (H)

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design