Dario Šalata na čelu novoosnovanog Ureda za poreze Erste grupe u Hrvatskoj

In Karijere
Dario Šalata

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) imenovala je Darija Šalatu za voditelja novoosnovanog Ureda za poreze Erste grupe u Hrvatskoj* (Ured). Zadatak Ureda je, između ostalog, briga o poreznoj usklađenosti Erste banke i Erste grupe u Hrvatskoj u cjelini, koordinacija porezne politike povezanih društava te suradnja s poreznim regulatornim tijelima.

Ured je osnovan s ciljem kvalitetnijeg i efikasnijeg upravljanja poreznim rizicima Erste grupe, a kao odgovor na opsežniju regulativu, koja je posljedica ulaska Hrvatske u Europsku uniju te najavu nove porezne regulative.

Dario Šalata magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2011. na području računovodstva i poreza. U Erste banci radi od 2008. gdje je radio kao voditelj poreznog tima pri Sektoru računovodstva i kontrolinga. Tijekom 2016. stručno se usavršavao u Erste Group Bank AG u Beču u sklopu programa rotacije zaposlenika.

Imenovanjem na čelo tima zaduženog za poreznu problematiku Erste grupe u Hrvatskoj, zadužen je za upravljanje poreznim rizicima i koordinaciju porezne politike Grupe. Također, vodi poreznu reviziju unutar Erste banke i povezanih društava. Karijeru je započeo 2003. u Poreznoj upravi, gdje je radio kao mlađi porezni inspektor, nakon čega 2006. prelazi u Vipnet d.o.o. na mjesto specijaliste za računovodstvo i poreze. Ovdje radi do prelaska u Erste banku 2008.

*Erste grupu u Hrvatskoj čine sljedeće članice: Erste&Steiermärkische Bank d.d. te ovisna društva: Erste Nekretnine d.o.o., Erste&Steiermärkische S-Leasing d.o.o, Erste Bank a.d., Podgorica, Erste Card Club grupa, Erste Factoring d.o.o., Erste Group IT HR d.o.o. i Izbor Nekretnina d.o.o.

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design