Dobit Vira 100,4 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
Dobit Vira

Viro tvornica šećera je u 2019. ostvarila dobit od 100,4 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je zabilježen gubitak od 17 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi iznosili 684,5 milijuna kuna i povećani su 11 posto u odnosu na 2018. godinu. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje koji su smanjeni 6,1 posto, na 495,5 milijuna kuna.

Viro tvornica šećera u prošloj je godini smanjila ukupne rashode, za 7,8 posto, na 584,1 milijun kuna. Pritom su materijalni troškovi povećani 10,6 posto, na 490,5 milijuna kuna, dok su troškovi osoblja smanjeni za 50,5 posto, na 12 milijuna kuna.

Pad bilježe i troškovi amortizacije, za 65 posto, na 8,3 milijuna kuna. Do smanjenja je došlo zbog prijenosa najvećeg dijela opreme na novo osnovanu tvrtku, navodi se u izvješću.

U izvješću se navodi i kako je u 2019. realizacija gotovih proizvoda (šećera) prema istom razdoblju lani smanjena za tri posto, na 161,6 milijuna kilograma, s tim da je realizacija na domaćem tržištu povećana za 126 posto, na 135,6 milijuna kilograma.

Viro grupa poslovala s dobiti od 147,4 milijuna kuna

Dobit Viro grupe u prošloj godini je iznosila 147,4 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je zabilježen gubitak od 97,4 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke.

Viro tvornica šećera i društva uključena u konsolidaciju – Sladorana Županja, Slavonija Županja, Viro-kooperacija i Viro BiH – u prošloj godini su ostvarili ukupne konsolidirane prihode od 898,1 milijun kuna, što je za 21,2 posto više nego u godini ranije.

Ukupni konsolidirani rashodi grupe iznosili su 750,68 milijuna kuna i manji su za 10,47 posto. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design