Državnoj i lokalnoj upravi potrebne reforme i najsposobniji

In Zaposlenost / plaće
Državnoj i lokalnoj upravi potrebne reforme i najsposobniji

Kao završni rezultat projekta „Jačanje socijalnog dijaloga u javnom sektoru Hrvatske“, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika predstavio je rezultate istraživačkog projekta koji je pripremio prof. dr. sc. Dragan Bagić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Rezultati istraživanja ukazali su na razmjerno velike razine nezadovoljstva s različitim aspektima posla i radnog mjesta među zaposlenima, nešto više u tijelima državne uprave.

Rezultati su pokazali kako je zadovoljstvo kod većine prisutno samo zbog radnog vremena i s njim povezanom mogućnošću usklađivanja privatnih i poslovnih obveza te općim materijalnim uvjetima za obavljanje posla i dostupnošću potrebne opreme i sredstava za rad. Kod svih ostalih aspektata posla dominira u većoj ili manjoj mjeri izraženo nezadovoljstvo.

Posebno je izraženo nezadovoljstvo visinom plaće što predstavlja veliku prepreku u privlačenju mladih ljudi i zadržavanju zaposlenih u javnoj upravi. Upravo su najmlađi ispitanici iskazali najveću razinu nezadovoljstva radnim uvjetima.

Takav rezultst ukazuje i na izostanak učinkvitih reformi ,kvalitetnih organizacijskih promjena, upravljanja ljudskim resursima, racionalizacije i uvođenja transparentnog i stimulativnog sustava nagrađivani ostvarenih rezultata rada, a ne promjene osnovice plaća, i linearno povećanje raznih dodataka.

Kako se navodi u analizi visoka razina nezadovoljstva proizlazi i iz unutarnje organizacije tijela, inkluzivnosti u donošenju odluka, raspodjeli posla i upravljačkih sposobnosti nadređenih. Podaci ukazuju kako u većini upravnih tijela vlada zatvorena organizacijska klima u kojoj nema otvorene razmjene mišljenja o stručnim pitanjima. Uz to, većina sudionika istraživanja ne smatra da se u njihovu upravnom tijelu na upravljačka tijela biraju i imenuju osobe na temelju upravljačkih kompetencija.

Na neadekvatnost organizacije posla (način na koji se posao obavlja) i njegove optimalne raspodjele ukazuje i zabrinjavajući podatak da oko 40 posto ispitanika gotovo svakodnevno doživljava stres. Kritičan element radnih uvjeta u javnoj upravi predstavljaju i različiti oblici diskriminacije i narušavanja dostojanstva zaposlenih te osobnog integriteta. Najveći se broj ispitanika u posljednjih 12 mjeseci susreo s nekim oblikom psihičkog zlostavljanja na radnom mjestu. S tim oblikom neprihvatljivog ponašanja češće su se susretale žene nego muškarci. Zdravstvene posljedice uzrokovane navedenim pojavama zasigurno će biti kratkoročne i dugoročne, kako po pojedince,njihov život, radnu sposobnost tako i po troškove zdravstvenog sustava.

Ono što je već više-manje poznato, ali potpuno neprihvatljivo i odbojno za privlačenje stručnih mladih osoba i njihovo vezanje za rad u državnoj i lokalnoj upravi i samoupravi, na žalost potvrdilo je i ovo istraživanje. Više od 70 posto anketiranih smatra da se u tijelu u kojem rade ne napreduje prema stručnosti i zaslugama. Oko 56 posto ispitanika smatra da politički kriteriji igraju značajnu ulogu u napredovanju u tijelu u kojem rade, a još veći postotak, čak njih 70 posto, smatra da presudnu ulogu pri odlukama o napredovanju imaju osobni odnosi i bliskost s nadređenima.

U zadnje vrijeme poneki državni dužnosnici žale se kako nema interesa i nitko se ne javlja na natječaje za rad u državnoj upravi. A istovremeno se ne pitaju zašto je to tako? Umjesto reformi i depolitizacije, zadnjih desetak godina bila je umjesto pravih reformi nametnuta pogrešna odluka o zabrani zapošljavanja, koju su neki ipak zaobilazili, što je uzrokovalo između ostalog i izostanak pomlađivanja uprave mladim i sposobnim kadrovima i njihov egzodus u druge zemlje.

Potrebno je naznačiti da je sredstva za provedbu ovog projekta osigurala Kraljevina Norveška.Nadamo se da rezultati istraživanja neće ostati u nekoj ladici, već da će poslužiti za žurne i toliko najavljivanje, a izostale promjene od mikro do makro razine, od administracije, racionalnijeg teritorijalnog ustroja do smanjivanja broja zastupnika u Hrvatskom saboru. To su realna i opravdana očekivanja poslovnog sektora i građana.

Vitomir Begović

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design