Dubravica nastavlja tržišnu ekspanziju: otvorena 35. poslovnica

In Promocije / novi proizvodi
1-Dubravica_Nova poslovnica u Španskom

Ukupni broj zaposlenih u tvrtki koja je počela kao obiteljski obrt premašio je 450, a nova prodajna mjesta nude niz inovativnih proizvoda.

Pekara Dubravica otvorila je svoju 35. poslovnicu na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko, čime je nastavljena ekspanzija tvrtke koja je od malog obiteljskog obrta osnovanog prije 56 godina izrasla u jednu od vodećih hrvatskih pekara. Poslovnica u Španskom druga je otvorena ove godine, a do kraja 2017. Dubravica planira proširenje postojeće poslovnice u Gajnicama, čime će ukupni broj zaposlenih premašiti 450.

U poslovnicama Dubravice prodaje se širok asortiman s oko 120 različitih pekarskih proizvoda, među kojima su i neke inovacije na hrvatskom tržištu. Dubravica u proizvodnji koristi najmoderniju tehnologiju pripreme tijesta i kontrolirane procese, a većinu sastojaka nabavljaju iz Hrvatske. Tako se na primjer u proizvodima Dubravice nalaze jaja iz Stubice te svježe mlijeko i vrhnje iz Bedenice, u salatama su kozice iz viškog akvatorija, a u sendvičima sir s otoka Paga.

“Osnova za naš kruh su kisela tijesta koja su zdravija i lakše se probavljaju. U proizvodnji kruha koristimo čak 30 vrsta brašna, a sam proces proizvodnje tijesta za kruh traje i do dva dana kako bi se postigla potrebna razina kvalitete. Gotovo sva tijesta za kruh dorađujemo ručno” – pojašnjavaju u Dubravici.

Da bi svježina proizvoda ostala na najvišoj razini, dostava se u 35 poslovnica Dubravice obavlja četiri puta dnevno. U skoroj budućnosti u Dubravici planiraju i proširenje proizvodnog pogona, jer su širenjem prodajne mreže neki dijelovi proizvodnje postali premali.

„Dubravica je prva velika pekara koja je uvela izradu sendviča na licu mjesta pred kupcima. Među našim posljednjim inovacijama su svježe salate koje su dobile jako dobre ocjene kupaca. Ponosni smo i na to što veći dio proizvoda i dalje radimo ručno po tradicionalnim recepturama, iako je to značajno skuplji proces. Na taj način dobivamo proizvode po kojima smo jedinstveni na tržištu“ – ističu u Dubravici.

Konkurencija je na hrvatskom tržištu iznimno jaka, jer se pekarstvom bavi oko 600 poduzetnika koji u prosjeku godišnje isporuče između 350.000 i 370.000 tona pekarskih proizvoda ukupne vrijednosti oko 450 milijuna eura. Ako se pribroje i obrti sa samo jednom pekarom onda je u pekarskoj industriji ukupno oko 2000 poslovnih subjekata. U takvoj konkurenciji, Pekara Dubravica je među šest najvećih prema prihodima (126,5 milijuna kuna u 2016.), odnosno među tri najveća po neto dobiti koja se reinvestira u daljnji razvoj kompanije.

Više informacija saznajte na FB stranici ili Instagram profilu.

You may also read!

dragan-kovacevic

Na 10. Danima hrvatskog pršuta u Zagrebu izabran najbolji pršut

Na desetom izdanju manifestacije Dani hrvatskog pršuta, koja se danas i sutra održava u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog

Read More...
Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS

Read More...
Top of the Funds

Dodijeljene nagrade Top of the Funds za rezultate u 2023. godini

Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručene su godišnje nagrade Top of the Funds za poslovne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design